ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ε.Μπαράκ “Όταν το Ισραήλ λέει κάτι, το εννοεί”

Ε.Μπαράκ “Όταν το Ισραήλ λέει κάτι, το εννοεί”

Ο βομβαρδισμός ενός κομβόι φορτηγών που μετέφερε όπλα μέσα στο συριακό έδαφος από μαχητικά της ισραηλινής Αεροπορίας (IAF), αποτελεί σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ την απόδειξη ότι το Τελ Αβίβ παραμένει αποφασισμένο να μην ανεχτεί απειλές από τη Χεζμπολάχ και από το Ιράν.

Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ στη Γερμανία ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους: «Δεν μπορώ να σας πω τίποτα περισσότερο από όσα γνωρίζετε για το τι συνέβη στη Συρία προ ημερών. Και αυτό είναι απόδειξη ότι όταν λέμε κάτι το εννοούμε. Και αυτό ισχύει για τη θέση που έχουμε σχετικά με την μεταφορά όπλων στο Λίβανο».

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους τα οχήματα που καταστράφηκαν από τα ισραηλινά μαχητικά μετέφεραν μεταξύ άλλων φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους οι οποίοι στα χέρια της Ζεζμπολάχ θα αποτελούσαν σημαντική απειλή τόσο για πολεμικά όσο και επιβατικά αεροσκάφη του Ισραήλ.

Οι δηλώσεις Μπαράκ αποτελούν τις πρώτες δηλώσεις από μέλος της ισραηλινής κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα από τότε που έγινε ο βομβαρδισμός εντός συριακού εδάφους, αν και δεν υποδηλώνει άμεσα επίσημη παραδοχή ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από το Ισραήλ.

Από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, οι ισραηλινοί έχουν εκφράσει επανειλημμένως φόβους για το ποια θα μπορούσε να είναι η κατάληξη χημικών όπλων αλλά και συμβατικών όπλων σε περίπτωση κατάρρευσης του καθεστώτος Άσαντ.

Εκπρόσωποι του στρατού της Συρίας ανέφεραν ότι στόχος των ισραηλινών μαχητικών ήταν ένα «επιστημονικό ερευνητικό κέντρο». Η εγκατάσταση που επλήγη βρίσκεται βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τη κρατική τηλεόραση της Συρίας, έδειξαν κατεστραμμένα αυτοκίνητα, φορτηγά και στρατιωτικά οχήματα καθώς και τα ερείπια ενός κτηρίου το οποίο εικάζεται ότι χρησιμοποιούταν για παραγωγή χημικών όπλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.