ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μάλι: Δυνάμεις της Γαλλίας και του Τσαντ κατέλαβαν την Τελασίτ

Μάλι: Δυνάμεις της Γαλλίας και του Τσαντ κατέλαβαν την Τελασίτ

  Δυνάμεις της Γαλλίας και του Τσαντ οι οποίες προσβάλουν θέσεις των ισλαμιστών ανταρτών στο βόρειο Μάλι κατέλαβαν το αεροδρόμιο και την πόλη της Τεσαλίτ, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

  Σε δήλωση η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου, αναφέρεται ότι κομάντος των γαλλικών ειδικών δυνάμεων έπεσαν με αλεξίπτωτα και στη συνέχεια κατέλαβαν το αεροδρόμιο.

  Πενήντα στρατιώτες στάλθηκαν ταυτόχρονα για να διασφαλίσουν τον έλεγχο της Τελασίτ, η οποία απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα από τους συνοριακούς σταθμούς Μάλι – Αλγερίας.

  Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, εξάλλου, βομβιστής αυτοκτονίας πραγματοποίησε επίθεση κατά στρατιωτών του Μάλι στην πόλη Γκάο.

  Ο βομβιστής προσέγγισε τους στρατιώτες με μοτοσυκλέτα πριν ενεργοποιήσει ζώνη με εκρηκτικά, τραυματίζοντας έναν από τους ένστολους.

  Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας η οποία γίνεται γνωστή στο Μάλι, μετά τη στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στη χώρα για την αναχαίτιση των ισλαμιστών ανταρτών, η οποία άρχισε στις 11 Ιανουαρίου.

  Στην πρωτεύουσα Μπαμάκο, ο στρατός της χώρας εισήλθε σε στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων στο οποίο είχε ξεσπάσει οργανωμένη στάση, αφήνοντας «πολλούς τραυματίες», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

  Επρόκειτο για ανταρσία μελών της επίλεκτης ομάδας των «Κόκκινων Μπερέδων», η οποία αρνούνταν μεταθέσεις και σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters παραμένουν πιστοί στον ανατραπέντα πρώην πρόεδρο του Μάλι Αμαντού Τουμάνι Τουρέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.