ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Όλμοι έπληξαν στρατόπεδο ιρανών προσφύγων στο Ιράκ

Όλμοι έπληξαν στρατόπεδο ιρανών προσφύγων στο Ιράκ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 20 τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτες εναντίον στρατοπέδου ιρανών προσφύγων στο Ιράκ, το πρωί, όπως είπε στο Reuters εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών.

Στο στρατόπεδο βρίσκονται μέλη της ιρανικής οργάνωσης αντιφρονούντων Μουτζαχεντίν-ε-Χαλκ (ΜΕΚ). Σύμφωνα με τη ΜΕΚ, οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονται σε 6 και οι τραυματίες σε 50.

Η παρουσία τους στο Ιράκ ξεκινάει από τη περίοδο διακυβέρνησης του Σ. Χουσείν ο οποίος τους είχε εξοπλίσει προκειμένου να στραφούν εναντίον του Ιράν. Με την κατάληψη του Ιράκ από τους αμερικανούς το 2003 παρέδωσαν τον οπλισμό τους που περιλάμβανε άρματα μάχης και πυροβόλα. Τον Απρίλιο του 2011 έπεσαν θύματα επίθεσης των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας καθώς αντιμετωπίζονται με καχυποψία από τη νέα ιρακινή κυβέρνηση .

Μεγάλος αριθμός είχε περιοριστεί στο συγκρότημα της πρώην αμερικανικής βάσης «Liberty” στα περίχωρα της Βαγδάτης όπου και ανέμεναν επαναπροώθηση σε νέα περιοχή.

Αυτή τη στιγμή θεωρούνται ανεπιθύμητοι από τους ιρακινούς οι οποίοι θέλουν να τους εκδιώξουν παρά τη θέληση τους ενώ είναι ανεπιθύμητοι και από το Ιράν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.