Ενισχύονται συνεχώς τα τουρκικά στρατεύματα στα τουρκοσυριακά σύνορα – Κούρδοι: «Θα έχουμε πόλεμο για 4 χρόνια» (βίντεο)

Ενισχύονται συνεχώς τα τουρκικά στρατεύματα στα τουρκοσυριακά σύνορα – Κούρδοι: «Θα έχουμε πόλεμο για 4 χρόνια» (βίντεο)

Λίγες ώρες μετά την προαναγγελία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν περί εισβολής στη Συρία, ο στρατός προετοιμάζεται πυρετωδώς για μια νέα χερσαία επέμβαση στη γειτονική χώρα, υπό το πρόσχημα πάντα της εξουδετέρωσης των «τρομοκρατών», δηλαδή των Κούρδων ανταρτών.

Ο Γιουσούφ Χαμούντ, εκπρόσωπος του «Συριακού Εθνικού Στρατού», δηλαδή των μισθοφόρων της Τουρκίας και του Κατάρ, δήλωσε:

«Η επιχείριση ανατολικά του Ευφράτη είναι επικείμενη. Είμαστε έτοιμοι με 14.000 στρατιώτες. Θα είναι μια επιχείριση παρόμοια με τον Κλάδο Ελαίας».

Οι δυνάμεις των Κούρδων

Οι δυνάμεις των Κούρδων και των συμμάχων τους ανατολικά του Ευφράτη υπολογίζονται σε 200.000 ένοπλους.

Οι τακτικές δυνάμεις των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) λέγεται ότι είναι μεταξύ 40.000 και 60.000.

Οι Κούρδοι δήλωσαν έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο και τονίζουν ότι εάν ο Ερντογάν εισβάλει ανατολικά του Ευφράτη έρχονται ακόμα τέσσερα χρόνια πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/Ozkok_A/status/1180569658409312257?s=20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.