ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ταυτόχρονη επίθεση σε Μανμπίτζ και Κομπάνι ετοιμάζουν οι Τούρκοι και οι ισλαμιστές σύμμαχοί τους (βίντεο)

Ταυτόχρονη επίθεση σε Μανμπίτζ και Κομπάνι ετοιμάζουν οι Τούρκοι και οι ισλαμιστές σύμμαχοί τους (βίντεο)

Μπορεί οι Τούρκοι να ανακοίνωσαν σήμερα το απόγευμα την έναρξη της επιχείρησης κατά της Μανμπίτζ, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ισλαμιστές μισθοφόροι της Άγκυρας ο SNA ετοιμάζει επίθεση και στο Κομπάνι.

Σε βίντεο μάλιστα φαίνονται εκατοντάδες ένοπλοι μισθοφόροι να προωθούνται προς την πόλη η οποία απέχει ελάχιστα από τα σύνορα με την Τουρκία. Πολλοί από αυτούς, πρώην μέλη της ISIS η οποία υπέστη ήττα από τους Κούρδους κατά την πολιορκία της πόλης που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 και τελικά της αποχώρησης των δυνάμεων της οργάνωσης τον Ιανουάριο του 2015.

https://twitter.com/worldonalert/status/1183813111519858690

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις συριακών δυνάμεων στην Μανμπίτζ τίποτα δεν υπάρχει που να υποδηλώνει σοβαρές μετακινήσεις δυνάμεων εκτός από πολιτοφυλακές που ήδη εδρεύουν στην περιοχή.

Μάλιστα ο σύμβουλος του Ερντογάν, Yasin Aktay δήλωσε για το συριακό Στρατό:

«Το “καθεστώς” του Άσσαντ, δεν είναι αρκετά δυνατό για να πολεμήσει την Τουρκία. Θα πρέπει να το σκεφτούν διπλά πριν μπουν εμπόδιο στο δρόμο μας, αλλιώς θα γίνουν στόχος για τις δυνάμεις μας».

Τέσσερα τουρκικά άρματα M-60 έξω από την Μανμπίτζ.

https://twitter.com/worldonalert/status/1183812414053195782


Την ίδια ώρα οι Κούρδοι δείχνουν συνεχώς με βίντεο από φάλαγγες αυτοκινήτων να προωθούνται βόρεια για εμπλοκή με τις τουρκικές δυνάμεις και τους ισλαμιστές.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=wXQCz-0sQlo

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=nasY_oY1qBE

Χάρτης όπου φαίνονται οι πόλεις με κομβική σημασία για τις επιχειρήσεις δηλαδή την Μανμπίτζ, το Κομπάνι και τη Ράκκα. Η εδαφική διάταξη δεν ισχύει απαραίτητα σήμερα.

Πυρά Κούρδων κατά δυνάμεων του SNA (πρώην ISIS) στην πόλη Ras al-Ain που καταλήφθηκε από τους Τούρκους.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=JHWzAUmd7gU

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.