ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μάλι: Σκεπτικισμός στην κυβέρνηση για ανάπτυξη κυανόκρανων

Μάλι: Σκεπτικισμός στην κυβέρνηση για ανάπτυξη κυανόκρανων

  Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του Μάλι την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη χώρα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Γιαν Έλιασον.

  «Δεν υπάρχει ξεκάθαρο πράσινο φως από τη Μπαμάκο για μια ειρηνευτική αποστολή», σημείωσε ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

  Άλλες χώρες, αντιθέτως, έχουν εκφραστεί θετικά για μια τέτοια προοπτική, με προεξάρχουσα τη Γαλλία.

  Ο κ. Έλιασον, ωστόσο, σημείωσε ότι η ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης κυανόκρανων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί προ της λήξης των μαχών μεταξύ των στρατευμάτων Γαλλίας, Μάλι, αφρικανικών χωρών και των ισλαμιστών ανταρτών.

  Παρά τους ενδοιασμούς της κυβέρνησης του Μάλι, σε διεθνές επίπεδο θεωρείται αναπόφευκτο το πέρασμα από την πολεμική στην ειρηνευτική φάση μέσω της ανάπτυξης δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, κατέληξε ο κ. Έλιασον.

  Υπενθυμίζεται ότι στο Μάλι βρίσκονται χιλιάδες άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας και χωρών της δυτικής Αφρικής, οι οποίοι επιχειρούν εδώ και περισσότερο από έναν μήνα κατά των συνδεόμενων με το δίκτυο της Αλ Κάιντα ισλαμιστών ενόπλων στο βόρειο τμήμα της χώρας.

  Ήδη τα βασικά αστικά κέντρα του βορρά, τα οποία βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών από τον Απρίλιο του 2012, έχουν ανακαταληφθεί.

  Η Γαλλία, η οποία έχει στείλει στο Μάλι άνω των 4.000 στρατιωτών, έχει εκφράσει την επιθυμία της να τους αποσύρει έως τον ερχόμενο Μάρτιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.