Το Αφγανιστάν μετά το 2014 θα αποτελεί σοβαρή απειλή

Το Αφγανιστάν μετά το 2014 θα αποτελεί σοβαρή απειλή

«Τα τελευταία 10-15 χρόνια οι κύριες δυνάμεις των ισλαμιστών ήταν απασχολημένες στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, όπου υφίσταντο βαριές απώλειες.

Μετά το 2014 μπορεί να παρουσιαστεί η ευκαιρία να αρχίσουν να εξετάζουν τα γύρω εδάφη και να παράσχουν υποστήριξη στους εκεί διαμένοντες πληθυσμούς. Εξάλλου η πραγματική εξουσία στη χώρα ανήκει στους Ταλιμπάν», είπε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας στρατηγός Ανατόλι Κουλικόφ, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα περί απόσυρσης των στρατευμάτων τους από το Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του 2014.

Εάν η κατάσταση στη χώρα στο εγγύς μέλλον δεν ομαλοποιηθεί, θα έχει αντίκτυπο στη σταθερότητα της Κεντρικής Ασίας και της Ρωσίας, θεωρεί ο Κουλικόφ. «Θα χρειαστεί να διπλασιάσουμε τις διπλωματικές προσπάθειες στις σχέσεις μας με τις αφγανικές Αρχές, ενώ απαραίτητη θα είναι επίσης η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας μέσω των υπηρεσιών ασφαλείας της Ρωσίας», είναι πεπεισμένος ο στρατηγός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.