ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φουντώνει το αντάρτικο στην βόρεια Συρία – YPG: «Σκοτώσαμε 12 συμμορίτες» – Άγκυρα: «Κτυπήσατε άμαχους»

Φουντώνει το αντάρτικο στην βόρεια Συρία – YPG: «Σκοτώσαμε 12 συμμορίτες» – Άγκυρα: «Κτυπήσατε άμαχους»

Σφοδρές συγκρούσεις σήμερα στη βόρεια Συρία μεταξύ δυνάμεων του YPG/SDF και ισλαμιστών μισθοφόρων της Άγκυρας οι οποίοι υπέστησαν απώλειες, με την Άγκυρα την ίδια ώρα να μιλά για θύματα μεταξύ αμάχων.

Έτσι η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε την κουρδική πολιτοφυλακή YPG για την «απάνθρωπη επίθεση», όπως είπε στη συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ, μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου νωρίτερα σήμερα σε αγορά στο κέντρο της πόλης.

«Καταδικάζουμε αυτή την απάνθρωπη επίθεση των δολοφόνων τρομοκρατών του PKK/YPG που επιτέθηκαν σε αθώους πολίτες της Τελ Αμπιάντ, οι οποίοι επέστρεφαν στα σπίτια τους και στη γη τους μετά την Επιχείρηση ‘Πηγή Ειρήνης», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μέσω Twitter.

Οι Κούρδοι όμως μετέφεραν μια εντελώς διαφορετική εικόνα με το Κέντρο Τύπου των Δημοκρατικών Δυνάμεων Συρίας να αναφέρει:

Τις τελευταίες 24 ώρες στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά των χωριών Ζίγκραν (Αμπου Ράσεν) ,Ινγκ ελ Χέμα, Τιλ Μιχεμέντ, Εζιγιέ, Τζεμιλιγιέ, Μεχμουντιγιέ και Τεβίλα στην περιοχή Ρας αλ Άιν, με την υποστήριξη πολυάριθμων μισθοφόρων και βαρέων όπλων προσπαθώντας να επεκτείνουν την κατοχή τους.

Οι δυνάμεις μας απάντησαν σε αυτές τις επιθέσεις στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας και ακολούθησαν έντονες συγκρούσεις.

Πολλοί μισθοφόροι του στρατού κατοχής σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Καταστράφηκε, επίσης, ένα θωρακισμένο όχημα των εισβολέων.

Στο χωριό Ερμπαΐν, οι συμμορίτες προσπάθησαν να επιτεθούν αλλά απάντησαν οι δυνάμεις μας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά συμμορίτες και άλλοι τέσσερις να τραυματισθούν.

Τουλάχιστον 12 συμμορίτες σκοτώθηκαν, τέσσερις τραυματίσθηκαν και 3 θωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν ως απάντηση στις επιθέσεις από τις δυνάμεις μας.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.