ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συρία: Η στιγμή που ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν πρώην βάση των ΗΠΑ (βίντεο)

Συρία: Η στιγμή που ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν πρώην βάση των ΗΠΑ (βίντεο)

Μπορεί με την αρπαγή του πετρελαίου και τη εξόντωση του αλ-Μπαγκντάντι οι ΗΠΑ να κατάφεραν να «γυρίσουν» το κλίμα ήττας στη Συρία, όμως η ουσία παραμένει, πως αποσύρθηκαν από τις περιοχές στη Βόρεια Συρία.

Ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός Zvezda δημοσίευσε βίντεο από ρωσικά στρατεύματα να καταλαμβάνουν μια πρώην αμερικανική στρατιωτική βάση στη Συρία, κοντά στο Χαλέπι. Το βίντεο δείχνει ελικόπτερα Mi-35M να προσγειώνονται στην περιοχή και αξιωματικοί από τη ρωσική στρατιωτική αστυνομία να φτάνουν στην εγκαταλελειμμένη στρατιωτική βάση, Σιρίν στη Συρία, ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά στρατιωτικά φυλάκια στη χώρα.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έπρεπε να εγκαταλείψουν τη μονάδα βιαστικά, αφήνοντας φαγητό και προσωπικά είδη στη βάση. Τα ρωσικά στρατεύματα ανακάλυψαν επίσης τους στρατώνες και το γυμναστήριο, που χρησιμοποιούν Αμερικανοί στρατιώτες. Η βάση θα γίνει πλέον κέντρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη Zvezda, περίπου εκατό στρατιωτικά φορτηγά εγκατέλειψαν τη βάση λίγο πριν την καταγραφή του βίντεο. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ανέφερε επίσης πολλές εκρήξεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι στρατιώτες είχαν καταστρέψει ό,τι μπορούσαν πριν αποχωρήσουν από την περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.