Λιβύη: Μισθοφόροι της Wagner οι Ρώσοι που συνελήφθησαν τον Ιούλιο στην Τρίπολη

Λιβύη: Μισθοφόροι της Wagner οι Ρώσοι που συνελήφθησαν τον Ιούλιο στην Τρίπολη

Εξελίξεις είχαμε στην υπόθεση της σύλληψης των δύο Ρώσων στη Λιβύη τον Ιούλιο.

O υπουργός εσωτερικών της Λιβύης Φατί Μπασάγκα αποκάλυψε τη σύλληψη δύο Ρώσων για κατασκοπεία στην Τρίπολη, οι οποίοι ήταν μέλη της εταιρείας μισθοφόρων Wagner και πολεμούσαν για τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ στη νότια Τρίπολη.

Ο Μπασαγκά δήλωσε την Τρίτη στην εφημερίδα The Washington Post ότι οι Ρώσοι υπήκοοι συνελήφθησαν τον Ιούλιο, όταν προσπάθησαν να επηρεάσουν τις προγραμματισμένες δημοτικές εκλογές και να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ, που εδρεύουν στην ανατολική Λιβύη και υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Οι Ρώσοι μισθοφόροι φέρονται να έχουν ομολογήσει τις κατηγορίες.

Η Washington Post επικαλούμενη δυτικό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, γράφει ότι ζητήθηκε η απελευθέρωση τους από την Μόσχα, λέγοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση άσκησε μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση της Τρίπολης για να απελευθερώσει τους δύο άνδρες.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι οι δύο Ρώσοι υπήκοοι συνελήφθησαν στην Τρίπολη.

Το Bloomberg ανέφερε ότι οι Ρώσοι που κρατούνται και έχουν δεχθεί επισκέψεις δύο φορές αυτούς τους τελευταίους μήνες, ενώ επικαλούνται και τον Σάιφ Καντάφι (υιό του δικτάτορα), αναφέροντας ότι ο Saif πιστεύεται ότι αναζητά πολιτική επιστροφή.

Οι Ρώσοι συνελήφθησαν με φορητούς υπολογιστές και USB. Ένας τρίτος Ρώσος υπήκοος κατόρθωσε να εγκαταλείψει τη Λιβύη πριν οι δυνάμεις ασφαλείας της εισβάλουν στο σπίτι του.

Ο Λίβυος υπουργός Μπασαγκά κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προσπαθεί να βοηθήσει τους πιστούς αξιωματούχους του Καντάφι να επιστρέψουν στην εξουσία στη Λιβύη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τούρκοι και Λίβυοι ισλαμιστές όμως, μαζί με συμβούλους από το Κατάρ, εν μέσω τουρκικού μισθοφορικού στρατού έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με τις δυνάμεις Χαφτάρ, τους Ρώσους, τους Κινέζους και τα ΗΑΕ, για την τύχη της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.