ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτες εναντίον βάσης με Αμερικανούς στρατιώτες

Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτες εναντίον βάσης με Αμερικανούς στρατιώτες

Το Ιράκ βρίσκεται σε έντονο αναβρασμό με χιλιάδες ανθρώπους να βγαίνουν καθημερινά στον δρόμο.

Επίθεση με τουλάχιστον πέντε ρουκέτες κατά της στρατιωτικής βάσης Ain al-Assad, στην περιφέρεια Ανμπάρ, στα δυτικά του Ιράκ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με αναφορές του ιρακινού στρατού. Η βάση φιλοξενεί ορισμένες στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, που έχουν παραμείνει στη χώρα.

Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή θύματα από την έκρηξη που προκάλεσαν οι ρουκέτες, ενώ δεν αναγνωρίστηκε και η πρόελευση των ρουκετών.

Το συγκεκριμένο περιστατικό εξελίχθηκε μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Μάικ Πενς και της συζύγου του, στα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στην περιοχή. Την ίδια βάση είχε επισκεφτεί και ο Ντόναλντ Τραμπ τα Χριστούγεννα του 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη βάση, αποτελούσε τη μεγαλύτερη αμερικανική στο δυτικό Ιράκ ως το 2011, χρονιά που πέρασε στον έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. Αμερικανοί και άλλοι σύμμαχοι επέστρεψαν στη βάση το 2014 για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.