ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συρία: Νεκροί τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες από επίθεση Κούρδων – Δυναμική παρουσία από SDF και YPG (φώτο)

Συρία: Νεκροί τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες από επίθεση Κούρδων – Δυναμική παρουσία από SDF και YPG (φώτο)

Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), τη ραχοκοκκαλιά των οποίων αποτελούν οι Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG), που η Τουρκία θεωρεί προέκταση του ΡΚΚ, επιτέθηκαν χθες σε Σταθμό Ελέγχου στην πόλη Σερεκάνιγιε, που επανδρώνεται από ισλαμιστές τρομοκράτες που υποστηρίζει η Τουρκία και από τμήματα του τουρκικού στρατού.

Η επίθεση έγινε με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά και από αυτήν έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Τούρκοι μόνιμοι υπαξιωματικοί και άγνωστος αριθμός ισλαμιστών τρομοκρατών που υποστηρίζονται από το τουρκικό κράτος.

Η επίθεση αυτή είχε πολλούς αποδέκτες, επισημαίνει το infognomon.

Πρώτος αποδέκτης ήταν η Τουρκία, η οποία μια μέρα πριν δολοφόνησε ένα ιστορικό στέλεχος του γυναικείου κινήματος του ΡΚΚ.

Δεύτερος αποδέκτης ήταν η Ρωσία, την ημέρα που ο Πούτιν βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη και έσφιγγε το χέρι του Ερντογάν. Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι πιέζουν τους Κούρδους στην ουσία να παραδοθούν στον Άσαντ.

Τρίτος αποδέκτης ήταν οι ΗΠΑ, που έχουν να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες ημέρες τις επιθέσεις του Ιράν αλλά και την εχθρική στάση των σιιτών εναντίον τους.

Εν κατακλείδι, ήταν μια επίθεση, με την οποία οι Κούρδοι δηλώνουν παρόντες και διεκδικούντες τα δικαιώματά τους απ’ όλους τους “παίκτες” του δραστηριοποιούνται στην γεωγραφική περιοχή του Κουρδιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.