Δεκαοχτώ νεκροί από αεροπορικές επιδρομές της συριακής αεροπορίας στην επαρχία Ιντλίμπ

Δεκαοχτώ νεκροί από αεροπορικές επιδρομές της συριακής αεροπορίας στην επαρχία Ιντλίμπ

Δεκαοχτώ άμαχοι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σκοτώθηκαν το Σάββατο (11/01) σε αεροπορικές επιδρομές του Συριακού Στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ, τελευταίο προπύργιο των ανταρτών και Ισλαμιστών που πολεμούν εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Μόσχα, παρά την εκεχειρία που ανακοίνωσαν Τουρκία και Ρωσία.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Ιντλίμπ, ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας, επτά ακόμη στην πόλη Μπινίς και τέσσερις στο χωριό Ναϊράμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν στις επιδρομές στη Συρία, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτόπτες μάρτυρες και μια ομάδα πολιτικής άμυνας έκαναν λόγο για τουλάχιστον 17 νεκρούς και περισσότερους από 40 τραυματίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιδρομές έγιναν δύο ημέρες μετά αφότου ο Ρωσικός Στρατός ανακοίνωσε μια κατάπαυση πυρός σε αυτή τη συριακή επαρχία, έπειτα από μια ρωσοτουρκική συμφωνία. Την Παρασκευή (10/01), η Άγκυρα ανέφερε ότι η έναρξη ισχύος της εκεχειρίας είναι το Σάββατο τα μεσάνυχτα.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.