ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΟΗΕ: Ανησυχεί για το σχέδιο του Ντ. Τραμπ για το μεσανατολικό – «Θα φέρει περισσότερη βία»

ΟΗΕ: Ανησυχεί για το σχέδιο του Ντ. Τραμπ για το μεσανατολικό – «Θα φέρει περισσότερη βία»

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ προς τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, εξέφρασε την ανησυχία του για το σχέδιο του Ντόναλτ Τραμπ. Όπως δήλωσε το ειρηνευτικό σχέδιο του Αμερικανού προέδρου θα προκαλέσει περισσότερη βία.

Όπως ανέφερε η υπηρεσία, έχει λάβει μέτρα προκειμένου να ενισχύσει την προστασία και την αρωγή στα κατεχόμενα εδάφη. Ο Κρίστιαν Σόντερς, επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), απαντώντας σε ερώτηση για το σχέδιο των ΗΠΑ για το μεσανατολικό, το οποίο δεν θα επιτρέπει το δικαίωμα επιστροφής (των Παλαιστινίων προσφύγων), είπε πως το δικαίωμα αυτό έχει «κατοχυρωθεί στο διεθνές δίκαιο σε πολλά ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».

«Οπωσδήποτε έχουμε σοβαρές ανησυχίες ότι το (σχέδιο των ΗΠΑ) θα έχει αποτέλεσμα την κλιμάκωση των συγκρούσεων, της βίας», δήλωσε ο Σόντερς σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. «Οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες προστρέχουν επίσης σε εμάς για να τους παράσχουμε διαβεβαιώσεις σε εποχές όπως αυτή, όταν τα δικαιώματα και η ασφάλειά τους τίθενται υπό απειλή» συνέχισε για την λύση που πρότεινε η Ουάσιγκτον για το μεσανατολικό.

Η ειρηνευτική λύση Τραμπ για το μεσανατολικό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε την Τρίτη ((28/1) ένα πολύ ευνοϊκό προς το Ισραήλ ειρηνευτικό σχέδιο για το μεσανατολικό, επιτρέποντάς του να προσαρτήσει κατεχόμενα εδάφη σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο. Οι Παλαιστίνιοι ηγέτες αρνήθηκαν αμέσως να διαπραγματευθούν σε αυτή τη βάση.

Το αμερικανικό σχέδιο για το μεσανατολικό προτείνει να δημιουργηθεί η πρωτεύουσα ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους στο Αμπού Ντις, προάστιο της Ιερουσαλήμ. Οι Παλαιστίνιοι θέλουν να κάνουν το σύνολο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του κράτους που θέλουν να εγκαθιδρύσουν.

Μεσανατολικό: Προσάρτηση των οικισμών στο Ισραήλ προβλέπει το σχέδιο Τραμπ

Στο σχέδιό του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προβλέπει επίσης την προσάρτηση του συνόλου των ισραηλινών οικισμών καθώς και της κοιλάδας του Ιορδάνη στην κατεχόμενη από το 1967 Δυτική Όχθη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η UNRWA, που παρέχει ζωτικής σημασίας υπηρεσίες σε 5,6 εκατ. Παλαιστίνιους πρόσφυγες σε όλη τη Μέση Ανατολή, περιλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης και της Γάζας, έκανε έκκληση για δωρεές 1,4 δισεκ. δολαρίων (1,3 δισεκ. ευρώ) φέτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.