Σφοδρές συγκρούσεις στην Συρία με έπαθλο την Ιντλίμπ – Άγκυρα: «Έχουμε σκοτώσει 76 Σύρους στρατιώτες»

Σφοδρές συγκρούσεις στην Συρία με έπαθλο την Ιντλίμπ – Άγκυρα: «Έχουμε σκοτώσει 76 Σύρους στρατιώτες»

Συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ του τουρκικού και του συριακού Στρατού με την Άγκυρα να ανακοινώνει ότι μέχρι στιγμής «έχει πλήξει 54 στόχους και έχει εξουδετερώσει 76 Σύρους στρατιώτες».

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Συρία, όταν ισλαμιστές τρομοκράτες έπληξαν τρεις σταθμούς αερίου στην επαρχία Χομς. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση «Ikhbariya», από την επίθεση προκλήθηκε φωτιά σε δύο από τους τρεις σταθμούς αερίου. Οι πυροσβεστικές αρχές, μέχρι στιγμής, έχουν καταφέρει να περιορίσουν την πυρκαγιά στον σταθμό «Al Rayan», ενώ συνεχίζεται η «μάχη» για την ολική κατάσβεση του πύρινου μετώπου.

Πληροφορίες ανέφεραν, επίσης, ότι ο ήχος των εκρήξεων ακούστηκε έως τις πόλεις Λατάκια και Χομς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε εν μέσω της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης του συριακού κυβερνητικού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ. Άλλωστε, το Ιντλίμπ αποτελεί τον τελευταία θύλακα τρομοκρατών στη Συρία, «φιλοξενώντας» στο έδαφός του περίπου 10.000 μαχητές.

Στη στρατιωτική επιχείρηση της Δαμασκού, αντιτίθεται η Άγκυρα, η οποία ισχυρίζεται ότι οι ενέργειες της Συρίας θέτουν σε κίνδυνο την κατάσταση στην περιοχή αλλά στην πραγματικότητα ενοχλείται διότι στρέφεται κατά των φιλοτουρκικών ισλαμιστικών δυνάμεων οι οποίες και ελέγχουν την πόλη της Ιντλίμπ από το 2012.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν καταληφθεί η Ιντλίμπ τότε η Δαμασκός θα έχει αποκαταστήσει το εθνικό συριακό έδαφος στο σύνολό του εκτός από την «ζώνη ασφαλείας» στην Βόρεια Συρία την οποία ελέγχουν οι Τούρκοι και τις πετρελαιοπηγές στην Deir Ezzor που ακόμα «προστατεύουν» οι Αμερικανοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.