ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών πυροβολικού μεταξύ συριακού και τουρκικού Στρατού – Κτυπήθηκαν και ρωσικές θέσεις!

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών πυροβολικού μεταξύ συριακού και τουρκικού Στρατού – Κτυπήθηκαν και ρωσικές θέσεις!

Σφοδρή ανταλλαγή πυρών πυροβολικού στη βόρεια Συρία τώρα και πιο συγκεκριμένα βόρεια από το Χαλέπι και στην επαρχία της Ινλτίμπ. Όπως αναφέρεται τουρκικές δυνάμεις κτυπούν θέσεις των Σύρων στις περιοχές Maranaz, Jabal Ramla και Salhab, ενώ οι συριακές δυνάμεις κτυπούν θέσεις του τουρκικού Στρατού σε Saraqib και Khan Tuman.

Τουρκικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν βομβαρδίσει και ρωσικές στρατιωτικές θέσεις κοντά στο χωριό Kashta’ar in Sharran το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Αφριν βόρεια από το Χαλέπι. Πάντως σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι τουρκικές βολές δεν έχουν πέσει εντός της περιμέτρου των ρωσικών θέσεων, αλλά γύρω απο αυτές.

Αυτό αναφέρει ιστοσελίδα χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επιβεβαίωση ακόμη από άλλη πλευρά.

https://twitter.com/Qalamaat/status/1224735779148247040


Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο τουρκικός Στρατός φέρνει νέες ενισχύσεις στα σύνορα με τη Συρία στην επαρχία Χατάι δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες από Α/Κ συστήματα πυροβολικού Firtina να μεταφέρονται σε ειδικές πλατφόρμες.

Ερντογάν: «Ο Άσσαντ δεν θα προχωρήσει ούτε χιλιοστό πιο πέρα στην Ιντλίμπ»

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απειλούσε πως η χώρα του δεν θα επιτρέψει στο συριακό καθεστώς να προχωρήσει ούτε χιλιοστό παραπάνω στην Ιντλίμπ.

«Είπα στον ομόλογό μου Σεργκέι Λαβρόφ ότι το καθεστώς πραγματοποιεί προκλητικές επιθέσεις εναντίον των θέσεών μας παρατήρησης στην Ιντλίμπ, ότι θα απαντήσουμε αν το συνεχίσουν αυτό και ότι είναι ανάγκη να σταματήσουν το καθεστώς το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε δημοσιογράφους και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Επίσης δεν δεχόμαστε εδώ τη δικαιολογία ότι ‘δεν μπορούμε να ελέγξουμε πλήρως το καθεστώς’», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός προσθέτοντας ότι οι συμφωνίες με τη Ρωσία αναφορικά με την Ιντλίμπ πρέπει να ισχύσουν και πάλι.

Βίντεο: Ρωσικά μαχητικά πλήττουν θέσεις μισθοφόρων της Άγκυρας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.