Σφοδρή ανταλλαγή πυρών συριακού και τουρκικού Στρατού – Δεκάδες Τούρκοι τραυματίες μεταφέρονται με ελικόπτερα

Σφοδρή ανταλλαγή πυρών συριακού και τουρκικού Στρατού – Δεκάδες Τούρκοι τραυματίες μεταφέρονται με ελικόπτερα

Αερογέφυρα έχουν στήσει οι τουρκικές δυνάμεις μεταφέροντας συνεχώς τραυματίες από την αεροπορική βάση Taftanaz η οποία δέχθηκε τα πυρά του συριακού πυροβολικού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 Τούρκοι στρατιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών Τούρκων στρατιωτών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν πολλοί βαριά τραυματίες.


Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αμέσως μετά την «δειλή» όπως την αποκαλούν επίθεση των συριακών δυνάμεων, απάντησαν με σφοδρά πυρά πυροβολικού σε επτά σημεία του μετώπου, μιλώντας για βαριές απώλειες του εχθρού, αλλά αποφεύγοντας να δώσουν λεπτομέρειες, για το πόσο “βαριές” ήταν αυτές.

https://twitter.com/yeniakit/status/1226892052870373376

Έκτακτη συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις συριακές δυνάμεις ως απάντηση στην επίθεση που δέχθηκαν πριν από μια εβδομάδα, στην οποία οκτώ Τούρκοι έχασαν τις ζωές τους, με τη διαφορά ότι η επίθεση δεν εξελίχθηκε όπως την περίμεναν οι τούρκοι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 5 ακόμη Τούρκοι στρατιώτες.

«Η Τουρκία ανταπάντησε στην επίθεση, για να καταστρέψει όλους τους εχθρικούς στόχους και να εκδικηθεί για τον θάνατο των στρατιωτών μας.

Ο εγκληματίας πολέμου, ο οποίος διέταξε τη σημερινή απεχθή επίθεση, είχε ως στόχο όλη τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο την Τουρκία» δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν.

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ «διαφημίζουν» τις «επιτυχίες» του λεγόμενου «εθνικού απελευθερωτικού μετώπου» μιας ακόμη οργάνωσης εξτρεμιστών μουσουλμάνων μισθοφόρων της Άγκυρας με κτυπήματα κατά του συριακού Στρατού.



Μεγάλη “επιτυχία” των μισθοφόρων της Άγκυρας: Εκτόξευσαν αντιαρματικό πύραυλο για να καταστρέψουν ένα… suv.


Οι Τούρκοι «πανηγυρίζουν»: Επιτέλους Leopard 2 στην Ιντλίμπ: Σύντομα θα αναμετρηθεί με τα συριακά T-62, Τ-72 και… T-90.

https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1226592372525555712

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.