ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νιγηρία: Ομάδα ενόπλων έκαψε ζωντανούς 21 και σκότωσε άλλους εννέα

Νιγηρία: Ομάδα ενόπλων έκαψε ζωντανούς 21 και σκότωσε άλλους εννέα

Ομάδα ενόπλων που μετακινούνταν με μοτοσικλέτες σκότωσε τουλάχιστον 30 ανθρώπους στις επιθέσεις που εξαπέλυσε σε δύο χωριά στην πολιτεία Κατσίνα της βορειοδυτικής Νιγηρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Σάββατο.

Οι δράστες της επίθεσης έκαψαν ζωντανούς 21 ανθρώπους και σκότωσαν χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα άλλους εννέα χωρικούς στο Ντανκάρ και στο Τσάουα, όπου λεηλάτησαν τρόφιμα και έκλεψαν ζώα, κατά την αστυνομία.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις στη βορειοδυτική Νιγηρία από πέρυσι. Η κυβέρνηση αποδίδει γενικά τις δολοφονίες, τις απαγωγές και τις κλοπές στην περιοχή σε «ληστοσυμμορίτες».

Ο Σανούσι Μπούμπα, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην Κατσίνα, επιβεβαίωσε τον απολογισμό των νεκρών ενώ σημείωσε ότι στάλθηκαν στα χωριά δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού και ότι διενεργείται έρευνα.

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας επισημαίνουν ότι οι αρχές της Νιγηρίας δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν σε νέες εστίες ανασφάλειας, καθώς ήδη δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον ανταρτοπόλεμο των τζιχαντιστών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, τις ταραχές σε κεντρικές πολιτείες καθώς και τη δράση ένοπλων οργανώσεων στην πετρελαιοπαραγωγική περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο απολογισμός των θυμάτων της βίας δεν παύει να αυξάνεται στη Νιγηρία. Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου στη βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο σε επίθεση που οι αρχές απέδωσαν στην τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.