ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέες σφοδρές αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στην Ιντλίμπ

Νέες σφοδρές αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στην Ιντλίμπ

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε σήμερα, Τρίτη, μεγάλη επίθεση στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη σηκώθηκαν από την αεροπορική βάση Hmeimim και πραγματοποίησαν 30 αεροπορικές επιδρομές, καθιστώντας αυτή τη μεγαλύτερη επίθεση στη Συρία για φέτος.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, το συριακό καθεστώς και οι Ρώσοι σύμμαχοί του ενέτειναν την επίθεσή τους εναντίον της περιοχής Ιντλίμπ, όπου κατοικούν σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι εκ των οποίων περίπου οι μισοί είναι εκτοπισθέντες από άλλες περιοχές της Συρίας. Η Ιντλίμπ εξακολουθεί να διαφεύγει από τον έλεγχο του καθεστώτος της Δαμασκού.

Αυτή η νέα κλιμάκωση επικεντρώνεται στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ και το δυτικό του Χαλεπίου, σε μια περιοχή που διασχίζεται από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πόλη Χαλέπι, πρώην οικονομικό πνεύμονα της χώρας, με την πρωτεύουσα Δαμασκό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επαρχία Ιντλίμπ και ορισμένες ζώνες των γειτονικών περιοχών του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λαττάκειας κυριαρχούνται από τους τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ και εκεί βρίσκονται και άλλες τζιχαντιστικές και εξασθενημένες οργανώσεις ανταρτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.