Μόσχα: «Ο τουρκικός Στρατός εκτόξευσε αντιαεροπορικό βλήμα κατά ρωσικού μαχητικού στην Συρία»!

Μόσχα: «Ο τουρκικός Στρατός  εκτόξευσε αντιαεροπορικό βλήμα κατά ρωσικού μαχητικού στην Συρία»!

Τούρκοι στρατιώτες εκτόξευσαν αντιαεροπορικό βλήμα κατά ρωσικού αεροσκάφους το οποίο πετούσε πάνω από την περιοχή της Ιντλίμπ, αλλά το ρωσικό μαχητικό έκανε χρήση των συστημάτων αυτοπροστασίας του και κατάφερε να διαφύγει.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση αποκάλυψε σήμερα ότι «Τα τουρκικά στρατεύματα στην Συρία χρησιμοποιούν φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger στην προσπάθειά τους να καταρρίψουν ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη».

Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Rossiya 24 έρχεται εν μέσω πληροφοριών από τους αντάρτες της Άγκυρας ότι κατέλαβαν την πόλη Nairab στην Ιντλίμπ.

«Τόσο τα συριακά όσο και τα ρωσικά μαχητικά κυριολεκτικά σώζουν τις ζωές των συριακών στρατευμάτων στην Ιτνλιμπ. Τα αεροσκάφη σταματούν τους αντάρτες ξανά και ξανά.

Αλλά ο ουρανός πάνω από την Ιντλίμπ είναι επικίνδυνος. Τόσο οι αντάρτες όσο και οι τουρκικές δυνάμεις χρησιμοποιούν συνεχώς αντιαεροπορικά συστήματα MANPADS κατά των ρωσικών αεροσκαφών», αναφέρει το Rossiya 24.


Όλα αυτά ενώ όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ ρωσική και συριακή Αεροπορία εξαπέλυσαν μαζικές επιθέσεις κατά των ανταρτών στην προσπάθειά τους να προωθηθούν στην ανατολική Ιντλίμπ.

Οι επιθέσεις έχουν επικεντρωθεί στις πόλεις Afis και Nayrab, την τελευταία εκ των οποίων ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν οι αντάρτες.

Στο έδαφος διεξάγονται σφοδρές μάχες καθώς οι τουρκικές δυνάμεις συγκεντρώνονται κοντά στην πόλη Saraqib προκειμένου να εξαπολύσουν νέα επίθεση κατά μήκος του στρατηγικού αυτοκινητοδρόμου Μ5 που ελέγχουν πλέον οι δυνάμεις της Δαμασκού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/WashNewsLine/status/1233064483288944641

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.