Τούρκος υπουργός Άμυνας: «Οι θέσεις των τουρκικών δυνάμεων ήταν γνωστές στους Ρώσους και όμως αυτοί μας βομβάρδισαν»

Τούρκος υπουργός Άμυνας: «Οι θέσεις των τουρκικών δυνάμεων ήταν γνωστές στους Ρώσους και όμως αυτοί μας βομβάρδισαν»

Σε απολογισμό των τουρκικών κτυπημάτων αντιποίνων στον συριακό Στρατό προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ πριν λίγο.

Πρόσθεσε επίσης ότι «Οι θέσεις του τουρκικού Στρατού ήταν γνωστές στους Ρώσους και όμως αυτοί τους βομβάρδισαν».

«Στη συνέχεια τα κτυπήματα ανέλαβαν οι συριακές δυνάμεις, παρά το γεγονός οι τουρκικές δυνάμεις δεν βρίσκονταν κοντά σε αντάρτες», όπως ισχυρίστηκε.

Σε ότι αφορά τον απολογισμό των τουρκικών επιθέσεων σήμερα ο Χ,Ακάρ ανέφερε την καταστροφή 5 συριακών ελικοπτέρων, 23 αρμάτων μάχης, 10 ΤΟΜΑ, 23 πυροβόλων, 5 οχημάτων πυρομαχικών, ένα σύστημα SA-17 (BukM1) και ένα SA-22 (Pantsir) ενώ σκοτώθηκαν 309 Σύροι στρατιώτες.


Σύμφωνα με ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, είχαμε ενεργοποίηση πριν μερικές ώρες, της ρωσικής αντιαεροπορικής αεράμυνας στη αεροπορική βάση στη Συρία, όταν αναχαιτίστηκαν δύο πύραυλοι που φέρονται να εκτοξεύθηκαν από το τουρκικό έδαφος.

“Μόνο δύο βλήματα είναι είτε μια παράξενη επίθεση είτε μια αδύναμη χειρονομία”, αναφέρει με απορία το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ένα σαφές “πολεμικό κλίμα” έχει δημιουργηθεί τώρα, ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία ενώ ο αριθμός των νεκρών Τούρκων στρατιωτών ανέρχεται σε άνω των 45 και έχει αυξητική τάση, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, προκαλώντας ένα πολύ βαθύ τραύμα στο γόητρο του Τούρκου προέδρου και στην ίδια την Τουρκία και το λαό της.

Σήμερα το πρωί η πρόεδρος του Καλού Κόμματος Μ.Ακσενέρ συνατήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο σε μια έκτακτη συνάντηση και δήλωσε ότι “είχα μια σημαντική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του έκανα έκκληση και μόλις έλαβα σοβαρές πληροφορίες, τις οποίες και δεν θα ήταν σωστό να τις μοιραστώ”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλοί έχουν εκλάβει αυτή την δήλωση ως προοίμιο σημαντικών εξελίξεων από τον Τούρκο πρόεδρο και αναμένουμε τι θα δηλώσει ο ίδιος, καθώς κυκλοφορούν μη επιβεβαιωμένα σενάρια για τις σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας μετά το χθεσινό κτύπημα.

Η Τουρκάλα πολιτικός μετά την αεροπορική επίθεση κατά Τούρκων στρατιωτών στο Ιντλίμπ μετέβη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και έκανε μια σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους: “Φίλοι μου, θα καθίσουμε εδώ και θα συγκεντρώσουμε τις πληροφορίες μας, υλοποιώντας μια συνάντηση για το έθνος μας. Αφήστε τον Μωάμεθ μας, ο οποίος είναι ακόμα εκεί, που είναι ο τόπος των μαρτύρων μας, ο οποίος τώρα είναι παράδεισος, ελπίζω ότι όσοι σκοτώθηκαν να είναι γείτονες του Προφήτη μας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.