ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Αλ-Ανμπάρ

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Αλ-Ανμπάρ

Η οργάνωση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για την ενέδρα που στοίχισε τη ζωή σε 48 Σύρους στρατιώτες και σε 9 Ιρακινούς φρουρούς στην επαρχία Αλ-Ανμπάρ του δυτικού Ιράκ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες αναφέρει το ΑΠΕ.

«Στην έρημο της επαρχίας Αλ-Ανμπάρ, ένοπλες ομάδες κατάφεραν να εξοντώσουν μια αυτοκινητοπομπή του στρατού των σαφαβιδών και τα οχήματά του» που μετέφεραν Σύρους στρατιώτες και «σαμπίχα» (μέλη φιλοκαθεστωτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης), όπως αναφέρει η εξτρεμιστική οργάνωση.

Με τον όρο σαφαβίδες, η ISI αποκαλεί τα κρατικά όργανα του Ιράκ και κατ΄επέκταση την κυβέρνηση της οποίας ηγούνται οι σιίτες του Νούρι Αλ-Μαλίκι, την οποία θεωρεί υποταγμένη στο Ιράν. Η ενέδρα στήθηκε στις 4 Μαρτίου, μέσα στην έρημο της επαρχίας αυτής, ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως σουνίτες. Τα θύματα – που αρχικά ήταν τραυματισμένοι Σύροι στρατιώτες – είχαν περάσει τα σύνορα στο σημείο διέλευσης Ραμπίγια, στο βόρειο Ιράκ, για να γλιτώσουν από τις σφοδρές μάχες που μαίνονταν με τους αντάρτες στο συριακό έδαφος.

Οι Σύροι στρατιώτες είχαν μεταφερθεί από τις ιρακινές Αρχές της επαρχίας Νινίβ στη Βαγδάτη. Η αυτοκινητοπομπή τους δέχτηκε την επίθεση ενώ διέσχιζε την επαρχία Αλ Ανμπάρ, κατευθυνόμενη στα σύνορα ώστε οι στρατιώτες να επιστρέψουν στη Συρία. Αμέσως μετά την επίθεση, το υπουργείο Άμυνας του Ιράν είχε κατηγορήσει μια «οργάνωση που είχε εισχωρήσει στο Ιράκ από τη Συρία» ως υπεύθυνη για την επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.