2 στρατιώτες του ΝΑΤΟ και 3 Αφγανοί αστυνομικοί νεκροί από ταλιμπάν

2 στρατιώτες του ΝΑΤΟ και 3 Αφγανοί αστυνομικοί νεκροί από ταλιμπάν

Δύο στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σήμερα και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από τουλάχιστον έναν άνδρα που φορούσε στολή των αφγανικών δυνάμεων, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον τους, ανακοίνωσε η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF).

“Πολλά μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν” από την επίθεση αυτή, η οποία σημειώθηκε στην επαρχία Βαρντάκ, νοτιοδυτικά της Καμπούλ, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ISAF.

Αφγανός αξιωματούχος δήλωσε παράλληλα ότι τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα σ’ αυτήν τη νέα “επίθεση εκ των ένδον” που πραγματοποιήθηκε σε μια στρατιωτική βάση η οποία χρησιμοποιείται από κοινού από τα αφγανικά στρατεύματα και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

“Είδα τα πτώματα τριών αστυνομικών μέχρι στιγμής. Δεν γνωρίζω σχετικά με τις απώλειες στην πλευρά των (Αμερικανών) στρατιωτών”, δήλωσε ο αξιωματούχος Άμπντουλ Ραζάκ Κουράισι, αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας Βαρντάκ.

“Βρισκόμαστε όλοι έξω από την βάση. Οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν μας έχουν επιτρέψει να μπούμε μέσα στο συγκρότημα”, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.