LNA: «Σκοτώθηκαν 21 Τούρκοι στρατιώτες σε αεροπορικό βομβαρδισμό στην Μισράτα της Λιβύης»

LNA: «Σκοτώθηκαν 21 Τούρκοι στρατιώτες σε αεροπορικό βομβαρδισμό στην Μισράτα της Λιβύης»

Σε ένα πολύ σημαντικό πλήγμα κατά των τουρκικών δυνάμεων προχώρησε η Αεροπορία του LNA (στρατηγός Χαφτάρ) στην πόλη της Μισράτα κατά το οποίο σκοτώθηκαν 21 Τούρκοι στρατιώτες.

Το τουρκικό κέντρο διοίκησης προσεβλήθη από μαχητικά MiG-23 και Mirage F.1 τα οποία εξόρμησαν από αεροπορική βάση της Βεγγάζης. Δύο (κατ’αλλες πηγές, τρία) πραγματοποίησαν επιθέσεις με ρουκέτες και κατέστρεψαν το κτήριο στο οποίο βρίσκονταν περί τους 40 Τούρκοι στρατιωτικοί.

Ο στρατηγός Αχμέτ Αλ-Μισμαρί, εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση ενώ είπε πως η επιχείρηση ήταν κατά δυνάμεων του ισλαμιστικού και φιλοτουρκικού GNA, που αποτελεί τον «κυβερνητικό» στρατό.

7 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μέσα στην αίθουσα επιχειρήσεων, ενώ οι άλλοι 14 σκοτώθηκαν στα καταλύματα της σχολής Αεροπορίας.

To χτύπημα αυτό του LNA (δεν το έχει διαψεύσει η Άγκυρα) θυμίζει το πλήγμα που είχε δεχτεί ο τουρκικός Στρατός από την ρωσική Αεροπορία στην περιφέρεια της Ιντλίμπ στην Συρία, όταν σκοτώθηκαν πάνω από 50 Τούρκοι στρατιώτες

Κάνοντας μάλιστα και τον συνολικό απολογισμό των απωλειών του τουρκικού Στρατού στην Λιβύη είπε ότι είναι περισσότερες από 50.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος του LNA δήλωσε ότι οι θάνατοι των Σύρων Τουρκμένων (Τουρκόφωνων και εθνικά Τούρκων δηλαδή) μισθοφόρων στη Λιβύη, αυξήθηκαν σε 500 την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι οι πολιτοφυλακές του Σαράζ, τους προωθούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, ιδιαίτερα στην ανατολική Μισράτα και την περιοχή της πρωτεύουσας Τρίπολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.