Επίθεση του ISIS στη Συρία – Τουλάχιστον 18 στρατιώτες νεκροί – «Η φονικότερη εδώ και μήνες»

Επίθεση του ISIS στη Συρία – Τουλάχιστον 18 στρατιώτες νεκροί – «Η φονικότερη εδώ και μήνες»

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε σήμερα επίθεση στην επαρχεία Χομς, που βρίσκεται στη κεντρική Συρία. Αποτέλεσμα ήταν 18 στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους. «Πρόκειται για την φονικότερη επίθεση του ISIS μετά τον περασμένο Δεκέμβριο», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Τουλάχιστον 18 μέλη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των συμμάχων του σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χομς (κεντρική Συρία) όπου μαίνονται μάχες, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο επίσης για 11 νεκρούς μεταξύ των τζιχαντιστών στις συγκρούσεις και τους βομβαρδισμούς στα περίχωρα της ελεγχόμενης από τον συριακό στρατό πόλης Αλ-Σούχνα, στην επαρχία Χομς, στην έρημο της Συρίας.

«Οι μάχες συνεχίζονται σε διάφορους άξονες και ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι ‘Αμπντελ Ραχμάν.

«Η ρωσική αεροπορία (σύμμαχος της Δαμασκού) επενέβη για να εμποδίσει την προώθηση των τζιχαντιστών και τυχόν κατάκτηση της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για τη φονικότερη επίθεση που σημειώνεται στη Συρία από το ISIS μετά τον περασμένο Δεκέμβριο», πρόσθεσε ο Ραχμάν.

Η τζιχαντιστική οργάνωση τότε είχε θέσει στόχο τρεις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην επαρχία Χομς, σκοτώνοντας 13 φιλοκυβερνητικούς μαχητές και τέσσερις άμαχους που εργάζονταν στις εγκαταστάσεις.

Μετά την ήττα του στη Συρία τον Μάρτιο του 2019, το ISIS πραγματοποιεί φονικές επιθέσεις, κυρίως στην αχανή έρημο της Συρίας που εκτείνεται από την επαρχία Χομς έως την επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στα σύνορα με το Ιράκ.

Στόχος των επιθέσεων αυτών είναι τόσο ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του (συγκεκριμένα οι ιρανικές ή φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές) όσο και οι κουρδικές δυνάμεις, που υποστηρίζονταν επί μακρόν από την Ουάσινγκτον στην μάχη τους κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η πόλη Αλ-Σούχνα και τα περίχωρά της έχουν αποτελέσει πολλές φορές στόχο των επιθέσεων αυτών, κυρίως τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Μετά την αυτοανακήρυξη του «χαλιφάτου» του το 2014 σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, το ISIS γνώρισε αλλεπάλληλες ήττες στις δύο χώρες προτού ηττηθεί εντελώς πέρυσι.

Στη Συρία, η οργάνωση διατηρεί εν υπνώσει πυρήνες μέσα στην έρημο και συχνά αναλαμβάνει την ευθύνη επιθέσεων εκτός από τις άμεσες ένοπλες συγκρούσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πόλεμος στη Συρία που ξέσπασε το 2011 μετρά 380.000 και πλέον νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.