ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Δαμασκός: «Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς Δικαίου» ο εξοπλισμός των ανταρτών

Δαμασκός: «Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς Δικαίου» ο εξοπλισμός των ανταρτών

Ο εξοπλισμός των Σύρων ανταρτών συνιστά «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου, ανακοίνωσε η Δαμασκός.

Η βούληση της Γαλλίας και η Βρετανίας να εξοπλίσουν τους αντάρτες στην Συρία με την προοπτική της ανατροπής του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ συνιστά «μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», μετέδωσε σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

“Σε μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς ανακοίνωσε την βούληση της χώρας του και αυτήν της Βρετανίας να προμηθεύσουν με όπλα τις τρομοκρατικές ομάδες», υπογραμμίζει το πρακτορείο, αναφερόμενο με τον όρο τρομοκρατικές στους αντάρτες.

Ο Γάλλος υπουργός είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα στον ραδιοσταθμό France Info ότι η Γαλλία και η Βρετανία ζητούν «από τους Ευρωπαίους, τώρα, την άρση του εμπάργκο προκειμένου οι αντάρτες να έχουν την δυνατότητα να αμυνθούν».

Ο στόχος είναι, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, να προμηθεύσουν κυρίως την συριακή αντιπολίτευση με πυραύλους εδάφους-αέρος για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων του συριακού στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.