ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τεράστια ποσότητα εκρηκτικών σε φορτηγό εντόπισε η ISAF

Τεράστια ποσότητα εκρηκτικών σε φορτηγό εντόπισε η ISAF

Φορτηγό γεμάτο με τεράστια ποσότητα εκρηκτικών εντοπίστηκε στη Καμπούλ από τις νατοϊκές δυνάμεις ασφαλείας της ISAF, λίγο πριν δοθεί εντολή πυροδότησης που αναμένεται ότι θα προκαλούσε δεκάδες θανάτους πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με όσα έγινα γνωστά στελέχη της Αλ Κάιντα που εντοπίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας αντιστάθηκαν σθεναρά με ανταλλαγή πυρών προτού 5 από αυτούς πέσουν νεκροί ενώ άλλοι δύο συλληφθούν.

Όπως αποκαλύφθηκε η ποσότητα εκρηκτικών που βρέθηκε στο φορτηγό είναι η μεγαλύτερη που έχει ανακαλυφθεί στη χώρα και υπολογίστηκε σε σχεδόν 8 τόνους εκρηκτικών!

Το πλήγμα είχε σχεδιαστεί προκειμένου να προκαλέσει μεγάλες απώλειες με εκρηκτικά, τα οποία ήταν καλωδιωμένα και έτοιμα για να πυροδοτηθούν.

Η σύνθεση τους περιείχε χλωριούχο νάτριο, νιτρικό αμμώνιο, ,μαζί με άλλα χημικά και ποσότητα ντίζελ κρυμμένα μέσα σε σάκους τσιμέντου για να μην εντοπιστούν

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι αν είχαν εκραγεί τα εκρηκτικά θα ισοπεδωνόταν μια έκταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου με θύματα τα οποία υπολογίζονται σε δεκάδες κυρίως άμαχοι πολίτες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας οι δράστες ανήκουν στο δίκτυο Χακάνι που συνδέεται με την αλ-Κάιντα και αποτελεί μια από τις πλέον ακραίες και επικίνδυνες στο Αφγανιστάν.

Το επίπεδο απειλής για τα νατοϊκά στρατεύματα βρίσκεται σε σημαντικά υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να διαταχθεί γενική επιφυλακή καθώς έχει προηγηθεί χτύπημα από βομβιστή αυτοκτονίας περίπου ένα χιλιόμετρο από βάση του ΝΑΤΟ, την οποία επισκεπτόταν ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.

Εκτιμήσεις στρατιωτικών πληροφοριών αναφέρουν την επιδίωξη της Αλ Κάιντα για πρόκληση πληγμάτων με μεγάλες απώλειες και κατά το δυνατόν υψηλό προφίλ ώστε να επιφέρουν δυσμενές ψυχολογικό αντίκτυπο τόσο στα νατοϊκά στρατεύματα όσο και στη διεθνή κοινή γνώμη, με στόχο την πρόωρη αποχώρηση τους από το έδαφος του Αφγανιστάν.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.