ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις με 15 νεκρούς

Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις με 15 νεκρούς

  Στη Συρία σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις στη δεύτερη επέτειο των ξεσηκωμών.

  Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τον σφοδρό βομβαρδισμό προπυργίων των ανταρτών γύρω από την Δαμασκό από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ σφοδρές μάχες μαίνονται σε πολλά μέτωπα σε όλη την Συρία, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

  Διαδηλώσεις έγιναν επίσης σήμερα σε πολλές πόλεις που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο του στρατού με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από την έναρξη της εξέγερσης στις 15 Μαρτίου του 2011 κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Οι αντικαθεστωτικοί είχαν ζητήσει την πραγματοποίηση των διαδηλώσεων αυτών υπό το σύνθημα “Δύο χρόνια θυσιών για την νίκη” στον πόλεμο κατά της συριακής κυβέρνησης.

  Στην επαρχία της Δαμασκού, όπου οι αντάρτες έχουν εγκαταστήσει τις βάσεις τους ενόψει μιας εισόδου τους στην πρωτεύουσα, τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων στην Νταράγια, την Ντούμα και την Μουανταμίγια αλ Σαμ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  Στις τοποθεσίες Χατζίρα, στη νότια Συρία, Χαμουρία, στη βορειοανατολική, και Χαράστα, επίσης στην βορειοανατολική Συρία, ερρίφθησαν ρουκέτες και οβίδες όλμων, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση.

  Στην Δαμασκό, κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν τις συνοικίες Ασάλι, στο νότιο τμήμα, και Καμπούν, στο βορειοανατολικό. Οι βομβαρδισμοί αυτοί ακολουθήθηκαν από σφοδρές ανταλλαγές πυρών.

  Στην Χομς, στην κεντρική Συρία, η οποία είναι γνωστή και ως “πρωτεύουσα της επανάστασης”, μάχες διεξήχθησαν στην περιφέρεια των συνοικιών Χαλντιγέ και στην παλαιά πόλη της Χομς ανάμεσα στους Σύρους αντάρτες και στις τακτικές δυνάμεις, οι οποίες βομβάρδισαν τις περιοχές αυτές “σε μια νέα προσπάθεια για να ξαναπάρουν τον έλεγχό” τους, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση.

  Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν εξάλλου κι άλλες συνοικίες της επαρχίας της Χομς, μεταξύ των οποίων η Μπάμπα Αμρ, η Χούλα και η Νταμπάα, όπως και συνοικίες της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, και του Χαλεπιού, στο βορρά.

  Στην επαρχία συνεχίζονται εξάλλου οι “φονικές” μάχες ανάμεσα στους στρατιώτες και τους αντάρτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.