ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συρία: Καταγγελία για εκτεταμένη χρήση βομβών διασποράς

Συρία: Καταγγελία για εκτεταμένη χρήση βομβών διασποράς

  Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(HRW) καταγγέλει τις κυβερνητικές δυνάμεις ότι επεκτείνει τη χρήση διεθνώς απαγορευμένων βομβών διασποράς σε κατοικημένες περιοχές, τη στιγμή που η σύρραξη στη χώρα διανύει τον τρίτο χρόνο της.

  Η ανθρωπιστική οργάνωση υποστηρίζει ότι έχει εντοπίσει τουλάχιστον 119 τοποθεσίες σε όλη τη Συρία, όπου το τελευταίο εξάμηνο έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 156 επιθέσεις με βόμβες διασποράς.

  «Η Συρία έχει επεκτείνει την αδιάκοπη χρήση πολεμοφοδίων διασποράς, ένα απαγορευμένο όπλο, και οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα με τη ζωή και τα μέλη τους», δήλωσε ο Στιβ Γκουζ, διευθυντής του τμήματος όπλων της οργάνωσης.

  Το Παρατηρητήριο σημειώνει πως έχει ερευνήσει δύο επιθέσεις με βόμβες διασποράς στη Συρία τις περασμένες δύο εβδομάδες — μία στο Ντέιρ Τζαμάλ, κοντά στο Χαλέπι, και μία στην Ταλμπίσαχ, κοντά στη Χομς — κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, μεταξύ τους πέντε παιδιά, ενώ άλλοι 27 τραυματίσθηκαν.

  «Όλες οι χώρες που έχουν συνυπογράψει την Συνθήκη Απαγόρευσης των Βομβών Διασποράς έχουν τη νομική υποχρέωση να μιλήσουν ανοικτά και να καταδικάσουν την ολοένα και εκτεινόμενη χρήση από τη Συρία αυτών των όπλων που σκοτώνουν αδιακρίτως, και μολονότι τόσο λίγα προκαλούν τόσες πολλές απώλειες», πρόσθεσε ο Γκουζ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.