ΗΑΕ κατά Τουρκίας για Λιβύη: «Καταδικάζουμε την τουρκική ανάμειξη – Συγχαρητήρια στον Εθνικό Στρατό»

ΗΑΕ κατά Τουρκίας για Λιβύη: «Καταδικάζουμε την τουρκική ανάμειξη – Συγχαρητήρια στον Εθνικό Στρατό»

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με ανακοίνωσή τους την Πέμπτη τοποθετήθηκαν για την κατάσταση στην Λιβύη.

Αρχικά κάλεσαν μεν , όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη Λιβύη να δεσμευθούν στην υπό τον ΟΗΕ πολιτική διαδικασία προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος, την ίδια στιγμή ωστόσο στήριξαν τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό.

Η ανακοίνωση των ΗΑΕ δεν σχολιάζει άμεσα τη διακήρυξη του Χάφταρ την περασμένη Δευτέρα ότι ο στρατός του θα αναλάβει την εξουσία.

Τα ΗΑΕ «συγχαίρουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό για την πραγματοποίηση αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Εμιράτων, όπου εκφράζεται «η κατηγορηματική τους απόρριψη της τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης» υπέρ της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Στην ανακοίνωση εκφράζεται η υποστήριξη των ΗΑΕ για μια πολιτική επίλυση στη βάση της διάσκεψης του Βερολίνου, και καλούνται «όλα τα μέρη να δεσμευθούν στην πολιτική διαδικασία υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Άκσοϊ, απάντησε σε ερώτηση για την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΑΕ όσον αφορά τις εξελίξεις στη Λιβύη.

«Η σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνής Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αποτελεί μια προσπάθεια συγκάλυψης της υποκριτικής πολιτικής μιας χώρας που παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στους πραξικοπηματίες.

Η Τουρκία πάντα επέδειξε σεβασμό στην πολιτική ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα των αραβικών κρατών και με αυτήν την αντίληψη τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας στη Λιβύη και υποστήριξε τις προσπάθειες για πολιτική λύση. Αυτή η στάση αρχών θα συνεχιστεί.

Οι άσχημες και αβάσιμες κατηγορίες της διοίκησης των ΗΑΕ σε βάρος της Τουρκίας είναι στην ουσία προϊόν του κινήτρου να κρύψει τις δικές της καταστροφικές δράσεις. Εδώ και χρόνια, τα ΗΑΕ παρέχουν όπλα, στρατιωτικό υλικό και μισθοφόρους στους πραξικοπηματίες στη Λιβύη.

Η διεθνής κοινότητα γνωρίζει τις ενέργειες των ΗΑΕ να ταράξουν τη διεθνή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα όχι μόνο στη Λιβύη, αλλά και σε όλη την περιοχή μας περιλαμβανομένης της Υεμένης, της Συρίας και του Κέρατος της Αφρικής. Υπό αυτήν την έννοια, δεν αποτελεί μυστικό η στήριξη των ΗΑΕ σε τρομοκρατικές οργανώσεις με πρώτη την Αλ Σαμπάμπ και τις αποσχιστικές δράσεις στην Υεμένη.

Καλούμε τη διοίκηση των ΗΑΕ να σταματήσει να τηρεί εχθρική στάση απέναντι στη χώρα μας και να ξέρει τη θέση της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τονίζουμε ξανά ότι ο δρόμος για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή περνά από τη στήριξη της Πολιτικής Συμφωνίας της Λιβύης και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας και όχι των παράνομων συμμοριών που στοχεύουν όλο τον άμαχο λαό χωρίς καμία διάκριση.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.