ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μεγάλες απώλειες τουρκικών τεθωρακισμένων και UAV στην Λιβύη αλλά η Άγκυρα συνεχίζει να στέλνει μισθοφόρους από Συρία

Μεγάλες απώλειες τουρκικών τεθωρακισμένων και UAV στην Λιβύη αλλά η Άγκυρα συνεχίζει να στέλνει μισθοφόρους από Συρία

Σε μια ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή των τουρκικών δυνάμεων εξελίσσεται η Λιβύη όπου η κυβέρνηση Ερντογάν στέλνει συνεχώς δυνάμεις για να υποστηρίξουν τον Σάρατζ αλλά και να βάλουν και να δοκιμάσουν και κάθε είδους εγχώριας ανάπτυξης οπλικό σύστημα επί του πεδίου με σκοπό την βελτιωσή τους.

Αλλά δεν πηγαίνουν και καλά για την Άγκυρα καθώς έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ ανεύρεσης με κάθε τρόπο νέων μισθοφόρων για αποστολή στην Λιβύη αλλά και τις απώλειες σε μέσα που αυξάνονται.

Έτσι χθες 1η Μαίου Τούρκοι αστυνομικοί με πολιτική περιβολή εισέβαλαν στις τάξεις του λεγόμενου ‘εθνικού στρατού’, που συμμετέχει με τις άλλες ομάδες των συμμοριών στην πόλη Αφρίν (της βόρειας Συρίας), εξαναγκάζοντας μια ομάδα 100 μελών να πάνε στην Τουρκία για εκπαίδευση προκειμένου να αποσταλούν στη Λιβύη.

Τα μέλη της συμμορίας συγκεντρώθηκαν στο χωριό Σούρκε του Αφρίν και εστάλησαν με λεωφορεία στην Τουρκία.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι 2 ομάδες συμμοριών αντιτάχθηκαν στη μετάβασή τους στη Λιβύη, αλλά αναγκάστηκαν να υπακούσουν έπειτα από μεσολάβηση πρακτόρων της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών – MİT .

Σύμφωνα εξάλλου με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Τουρκία έχει αποστείλει στη Λιβύη 5.300 άτομα από τη Συρία, ενώ άλλοι 2.100 έχουν μεταφερθεί στην Τουρκία για εκπαίδευση πριν σταλούν στη Λιβύη, γράφει το κουρδικό Anf News.

Απώλειες υλικού

Αρκετές είναι και οι απώλειες υλικού των τουρκικών και κυβερνητικώ νδυνάμεων της Λιβύης που έχουν χαθεί στις μάχες με τον Χ.Χάφταρ αν και αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνει “πίσω” η Τουρκία για να επιτευχθούν οι στόχοι της. Έτσι από τα 12 ΤΟΜΠ ACV-15 που οι Τούρκοι έστειλαν στην Τρίπολη τα 5 καταστράφηκαν, τα 4 έπεσαν στα χέρια των δυνάμεων του LNA και μόλις τρία παραμένουν επιχειρησιακά στα χέρια του GNA.

Για τα 55 οχήματα Kirpi MRAP που έχουν αποσταλεί στην Λιβύη κατασκευής της τουρκο-καταριανής BMC τα 27 έχουν καταστραφεί σε μάχες 15 έπεσαν στα χέρια των δυνάμεων του LNA, τέσσερα βγήκαν εκτός λειτουργίας λόγω κατασκευαστικών προβλημάτων και με μόλις 9 να παραμένουν επιχειρησιακά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον τομέα των UAV/UCAV έχουν καταπέσει από κάθε αιτία 27 αεροχήματα Bayraktar TB2 ένα αερόχημα Anka-S ενώ ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η φημολογούμενη καταστροφή μιας πυροβολαρχίας συστήματος MIM-23 I-HAWK.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.