ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απετράπη η συριακή εισβολή στο Λίβανο;

Απετράπη η συριακή εισβολή στο Λίβανο;

Μετά το τελεσίγραφο και την απειλή εισβολής ακόμα και εντός του σαββατοκύριακου που έστειλε η Συρία στο Λίβανο, η λιβανέζικη κυβέρνηση έδωσε αυστηρές  εντολές στο Στρατό του Λιβάνου να “αποτρέψει πάση θυσία την εισροή ενόπλων προς ενίσχυση των ισλαμιστών ανταρτών που μάχονται το καθεστώς Άσαντ”.

“Ο Λίβανος πρέπει να εμποδίζει τους αντάρτες να περνούν από τα σύνορά του για να μπουν στη Συρία”, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Μισέλ Σλεϊμάν, μετά τις απειλές της Δαμασκού ότι θα αντιδράσει δυναμικά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Λίγη ώρα αφότου η λιβανέζικη προεδρία δημοσιοποίησε τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ακτή Ελεφαντοστού, μάρτυρες είπαν ότι είδαν να ενισχύονται οι συριακές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με το Λίβανο.

Ο πρόεδρος Σλεϊμάν είπε ότι η σταθερότητα του Λιβάνου “είναι υπόθεση όλων” των Λιβανέζων. “Δεν πρέπει να στέλνουμε αντάρτες στη Συρία, ούτε να τους δεχόμαστε (…) Πρέπει να διατηρήσουμε την ουδετερότητά μας”, τόνισε.

Όπως είπε, έχει δώσει εντολή στο στρατό να συλλαμβάνεται οποιοσδήποτε ένοπλος σκοπεύει να πάει στη Συρία για να πολεμήσει, είτε ανήκει στην αντιπολίτευση, είτε όχι.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας απείλησε ότι θα πλήξει εντός του λιβανικού εδάφους τις “ένοπλες ομάδες” που περνούν παράνομα τα σύνορα. “Οι συριακές δυνάμεις δείχνουν αυτοσυγκράτηση και δεν χτυπούν αυτές τις ομάδες εντός του λιβανικού εδάφους (…) όμως αυτό δεν θα συνεχιστεί επ’ άπειρον”, ανέφερε σε επιστολή του προς το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λιβάνου, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι η κυβέρνηση παίρνει “πολύ σοβαρά” αυτήν την προειδοποίηση και συζητά ώστε να βρει τον καλύτερο τρόπο για να προστατευθούν τα σύνορα.

Αυτό όμως δείχνει και ότι στο Λίβανο δεν ποντάρουν πλεόν στην ισχύ των ανταρτών και δεν είναι τόσο “αισιόδοξοι” ότι το καθεστώς Άσαντ θα πέσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.