“Πράσινο φως” από ΗΠΑ στην Ευρώπη για τον εξοπλισμό των Σύρων ανταρτών

“Πράσινο φως” από ΗΠΑ στην Ευρώπη για τον εξοπλισμό των Σύρων ανταρτών

“Η Ουάσινγκτον δεν θα εμποδίσει τις ευρωπαϊκές χώρες να εξοπλίσουν τους Σύρους αντάρτες οι οποίοι μάχονται το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ” παραδέχθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

“Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε με σαφήνεια ότι οι ΗΠΑ δεν θα φέρουν εμπόδια στις χώρες που έλαβαν την απόφαση να δώσουν όπλα (στους αντάρτες), είτε αυτές είναι η Γαλλία, η Βρετανία ή άλλες”, είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Γαλλία και η Βρετανία ζητούν την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό να στείλουν όπλα στις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης.

“Ο πρόεδρος Ομπάμα πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα για τον πρόεδρο Άσαντ”, συνέχισε ο Κέρι. “Ο Άσαντ λαμβάνει βοήθεια από τους Ιρανούς, από στοιχεία που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, από τη Χεζμπολάχ και, προφανώς, του παρέχεται βοήθεια και μέσω της Ρωσίας. Αν πιστεύει ότι μπορεί να ξεπεράσει την κρίση με τη βία, οι Σύροι και ολόκληρη η περιοχή θα έχουν πρόβλημα, ο κόσμος όλος θα έχει πρόβλημα”, κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.