Συνεχίζεται η προέλαση των τουρκόφιλων στην Λιβύη – Κατέλαβαν την Al-Asaba – Αεροπορικά πλήγματα από τον LNA

Συνεχίζεται η προέλαση των τουρκόφιλων στην Λιβύη – Κατέλαβαν την Al-Asaba – Αεροπορικά πλήγματα από τον LNA

Η Αεροπορία του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των Τουρκμένων τζιχαντιστών μισθοφόρων και των δυνάμεων του τουρκόφιλου GNA σε μια προσπάθεια να ανακόψει την ορμή που έχουν αποκτήσει τους τελευταίους μήνες οδηγώντας σε δυσάρεστη τακτική κατάσταση τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Η επιδρομή αποβλέπει στο να σταματήσει την προέλαση του GNA μετά και την κατάληψη της Al-Asaba.

ύμφωνα με τον Babak Taghvaee, το MiG-23MLD που απεικονίζεται στο βίντεο είναι ένα από μαχητικά που απογειώθηκαν από την Al-Jufra να βομβαρδίσουν θέσεις του GNA στο Garyan.

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις του Χ.Χάφταρ έχουν προβεί σε αναγκαστική αναδίπλωση στην Τρίπολη αποχωρώντας από τις δυτικές συνοικίες της πρωτεύουσας για να αποφύγουν περικύκλωση και εγκλωβισμό από τον GNA μετά την κατάληψη της αεροπορικής βάσης Αλ Βατίγια.

Η Τουρκία προχώρησε στην αγορά δύο πλήρους σύνθεσης αντιαεροπορικών συστημάτων μέσου βεληνεκούς S-125 “Pechora” από την Ουκρανία και τους τοποθετεί στην Τρίπολη της Λιβύης για να «κλειδώσει» τον εναέριο χώρο της από τις επιθέσεις των δυνάμεων του LNA (στρατηγός Χ.Χαφτάρ).

Οι πληροφορίες θέλουν η αγορά να έχει συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2019 με την Ουκρανία, με την οποία η Τουρκία διατηρεί στενούς δεσμούς, ιδιαίτερα μετά την πώληση στο Κίεβο τουρκικών UAV Bayraktar.

Όπως αναφέρεται το συμβόλαιο για την πώληση των συστημάτων ανέρχεται σε 30 εκατ. $ και ήταν μεταξύ της ουκρανικής “UkrSpetsExport” και της τουρκικής εταιρείας K. B. A. T. Ithalat Ihracat Mumessillik Ve Danismanlik Ticaret Ltd.

Τα συστήματα έχουν παραληφθεί ήδη από την Τουρκία αφού πρώτα υπέστησαν εκτεταμένο εκσυγχρονισμό από Ουκρανούς μηχανικούς στο επίπεδο S-125-2D Pechora και τώρα βρίσκονται στην Λιβύη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.