ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Λιβύη – LNA: «Η Τουρκία σπάει το εμπάργκο – Στέλνει εκατοντάδες όπλα στη χώρα μας» (βίντεο)

Λιβύη – LNA: «Η Τουρκία σπάει το εμπάργκο – Στέλνει εκατοντάδες όπλα στη χώρα μας» (βίντεο)

Οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ κατηγορούν ότι η Άγκυρα έχει σπάσει το εμπάργκο και στέλνει διαρκώς όπλα στη Λιβύη, αυτό υποστήριξε σήμερα και ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Άχμεντ αλ-Μισμάρι.

«Σπάζοντας το διεθνές εμπάργκο που θα εγγυάτο την ειρηνευτική διαδικασία στη Λιβύη, η Τουρκία στέλνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβολικό, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, βαριά πολυβόλα και άλλα επιθετικά όπλα στη χώρα μας, καθώς και τεράστια ποσότητα πυρομαχικών που σκοτώνουν τους πολίτες μας», δήλωσε σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του LNA, τα τουρκικά στρατεύματα, οι μισθοφόροι και οι δυνάμεις της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) έχουν παραλάβει και χρησιμοποιούν συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, 10 επιθετικά drones, θωρακισμένα οχήματα, πάνω από 260 κατασκευασμένα στην Τουρκία οχήματα παντός εδάφους και περισσότερα από 100 βαρέα πολυβόλα.

Ο εκπρόσωπος παρουσίασε πλάνα από κάμερα μέσα σε όχημα που φέρεται να φορτώνεται σε φορτηγό πλοίο με προορισμό τη Λιβύη.

«Στις 15 Μαΐου, μια παρτίδα αυτών των οχημάτων μεταφέρθηκε στην Τρίπολη, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του οχήματος, το οποίο έφτασε στην Τρίπολη στις 18 Μαΐου 2019» είπε ο ίδιος.

Επιπλέον ανέφερε ότι το βίντεο δείχνει πως Τούρκοι εκπαιδεύουν μαχητές στη λειτουργία του εξοπλισμού.

«Αυτό το βίντεο αποτελεί απόδειξη ότι ο Ερντογάν παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες σχετικά με τη Λιβύη… Αυτή η επίθεση, αυτή η εισβολή συμβαίνει στο πλαίσιο της άκυρης συμφωνίας με την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του LNA, έχουν συλληφθεί πολλοί Τούρκοι μισθοφόροι και μερικοί σκοτώθηκαν.

Η θέση της Τουρκίας

Τούρκοι αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει αιτιάσεις του εκπροσώπου του LNA. Ωστόσο, η Άγκυρα δεν έχει κρύψει την υποστήριξή της στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Παρασκευή, τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν είχε συνομιλήσει με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο’Μπράιαν και επανέλαβαν την υποστήριξη και των δύο χωρών προς τη GNA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.