ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

LNA για επίθεση στη βάση Αλ Ουατίγια: «Ήταν βαρύ πλήγμα για την Τουρκία»

LNA για επίθεση στη βάση Αλ Ουατίγια: «Ήταν βαρύ πλήγμα για την Τουρκία»

Για την πρόσφατη επίθεση στην αεροπορική βάση Αλ Ουτίγια στη δυτική Λιβύη, αναφέρθηκε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA).

Σύμφωνα με τον στρατηγό Χαλέντ Μαχτζούμπ, οι αεροπορικές δυνάμεις του LNA κατάφεραν να εξαπολύσουν εννέα επιδρομές στην τουρκική βάση, κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί περίπου το 80% των αρχικών στόχων, συμπεριλαμβανομένων και αντιαεροπορικών συστημάτων.

«Οι επιθέσεις που έπληξαν τα τουρκικά συστήματα “Hawk” ήταν ένα βαρύ πλήγμα. Ο χρόνος της επίθεσης είναι σημαντικός» δήλωσε ο Μαχτζούμπ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Εξέφρασε δε την ετοιμότητα του LNA να υπερασπιστεί τον λιβυκό λαό έναντι της «τουρκικής κατάληψης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στη χώρα της βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA).

Η επίθεση στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια πραγματοποιήθηκε από «άγνωστα αεροσκάφη», τα ξημερώματα της Κυριακής.

«Ο βομβαρδισμός της βάσης της Αλ Ουατίγια πραγματοποιήθηκε από άνανδρη ξένη αεροπορία που υποστηρίζει τον εγκληματία πολέμου (Χαλίφα Χαφτάρ) σε μία απέλπιδα προσπάθεια να καταγάγει ηθική νίκη» δήλωσε, από την πλευρά του, ο υφυπουργός Άμυνας της Τρίπολης, Σάλαχ Αλ-Νάμρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αεροπορική βάση είχε ανακτηθεί από την GNA τον Μάιο του 2020, ενώ μέχρι πρότινος βρισκόταν υπό τον έλεγχο του LNA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.