Ιταλός ΥΠΑΜ από Άγκυρα: «Να λυθούν “ισορροπημένα” οι διαφορές στη Μεσόγειο»

Ιταλός ΥΠΑΜ από Άγκυρα: «Να λυθούν “ισορροπημένα” οι διαφορές στη Μεσόγειο»

Επίσκεψη- αστραπή στην Άγκυρα πραγματοποίησε, την Τρίτη, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Λορέντσο Γκουερίνι, ο οποίος, μετά τους Γερμανούς, έστειλε μήνυμα προς την Ελλάδα για «ισορροπημένη λύση» στη Μεσόγειο με την Τουρκία.

Μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλούσι Ακάρ, ο Ιταλός υπουργός τόνισε ότι «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την λιβυκή κρίση», διότι «δεν υπάρχει λύση η οποία να προβλέπει την διχοτόμηση της Λιβύης».

Η Ιταλία παραμένει της άποψης ότι είναι απόλυτα αναγκαία η επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός διαρκείας, η οποία να δώσει νέα ώθηση στoν ενδολιβυκό διάλογο, όπως είχε προβλεφθεί από την Σύνοδο του Βερολίνου, τον περασμένο Ιανουάριο.

Σε ότι αφορά την αποστολή «Ειρήνη», για την τήρηση του εμπάργκο όπλων, ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Άμυνας υπογράμμισε ότι «είναι ισορροπημένη και τηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές» και ότι «αποτελεί μιας βασικής σημασίας συμβολή της ΕΕ, με στόχο την ειρήνευση στην Λιβύη».

Σε σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο, τέλος, ο Λορέντσο Γκουερίνι εξέφρασε την προσδοκία «να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για μια ισορροπημένη επίλυση των διαφορών που προέκυψαν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ιταλική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ του διαλόγου και της αποτελεσματικής συνεργασίας, αλλά συγχρόνως υπογραμμίζει ότι θα καταγραφεί κάθε παραβίαση του σεβασμού των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.