ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό μη-επανδρωμένο αεροσκάφος στα σύνορα με τη Συρία

Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό μη-επανδρωμένο αεροσκάφος στα σύνορα με τη Συρία

Τουρκικά στρατιωτικά και συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα άγνωστο ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τουρκικά συστήματα αεροπορικής άμυνας περίπου στις 19:00 ώρα Μόσχας, στα σύνορα της Συρίας και της Τουρκίας.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, πρόκειται για κάποιο είδος μεγάλου drone, ωστόσο, αρκετές πηγές λένε ότι μπορεί να πρόκειται για ένα μαχητικό αεροσκάφος, καθώς αυτή η περιοχή βομβαρδίστηκε ενεργά από ρωσικό Su-24 πριν από λίγες ώρες.

Στα πλαίσια βίντεο που παρουσιάζονται, μπορείτε να δείτε ότι πραγματικά δεν μιλάμε για ένα συνηθισμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα – αν κρίνουμε από το μέγεθός του, είναι πιθανότατα είτε ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος είτε ένα αεροσκάφος επίθεσης είτε ένα αεροσκάφος, ωστόσο, δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις σχετικά με αυτό από τη Ρωσία ακόμη

Αρκετές πηγές αναφέρουν ταυτόχρονα, ότι πρόκειται για drone το οποίο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, και η κατάρριψη έγινε λόγω της επιφυλακής των ηλεκτρονικών συστημάτων πολέμου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά αυτά τα δεδομένα δεν έχουν ακόμη σχολιαστεί από το τουρκικό υπουργείο άμυνας.

Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις πληροφορίες που έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο.

Είναι γνωστό ότι σήμερα παρατηρήθηκαν μόνο βομβαρδιστικά Su-24 σε αυτήν την περιοχή, τα οποία επιτέθηκαν σε τζιχαντιστές παρά τις διαμαρτυρίες από την Άγκυρα – τα μαχητικά χρησιμοποίησαν τον οπλισμό τους πετώντας στη ζώνη αποκλιμάκωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.