Τουρκικά οπλισμένα UAV Bayraktar TB2 σε πτήσεις κοντά στα σύνορα της Αρμενίας (φώτο)

Τουρκικά οπλισμένα UAV Bayraktar TB2 σε πτήσεις κοντά στα σύνορα της Αρμενίας (φώτο)

Τουρκικά Bayraktar TB2 UAV κοντά στα σύνορα της Αρμενίας, με σκοπό να συλλέξουν πληροφορίες για τον λογαριασμό του Αζερμπαϊτζάν.

Η Άγκυρα προσπαθεί να κάνει αντιπερισπασμό στην Αρμενία, με σκοπό την διάσπαση των δυνάμεων της, με την αποστολή οπλισμών UAV TB-2 στα σύνορα.

Εκτός από τις μαχητικές αποστολές, ειδικά κατά θέσεων αντιαεροπορικών συστημάτων, εκτελούν και αποστολές επιτήρησης και παρατήρησης του πεδίου της μάχης κατευθύνοντας τις αζερικές δυνάμεις στα ασθενή σημεία της αρμενικής αμυντικής διάταξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά και στο αρμενικό έδαφος.

Όπως φαίνεται στους παρακάτω χάρτες σήμερα, Τρίτη, τα τουρκικά UAV πραγματοποίησαν πτήσεις δίπλα στα σύνορα με την Αρμενία. Ταυτόχρονα υπάρχουν πληροφορίες και για δύο UAV που πυροβόλησαν κοντά στο χωριό Norakert.

Οι Αζέροι σφυροκοπούν με βαρύ πυροβολικό θέσεις Αρμενίων

Ένας άμαχος σκοτώθηκε σήμερα στη αρμενική πόλη Βάρντενις έπειτα από βομβαρδισμό του αζερικού πυροβολικού και αφού είχε στοχοθετηθεί σε επίθεση μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την πρώτη απώλεια σε αρμενικό έδαφος αφότου ξέσπασαν οι μάχες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με κύριο πρωταγωνιστή το βαρύ πυροβολικό.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε πως από την Βάρντενις ο αρμενικός στρατός είχε βομβαρδίσει την περιφέρεια Ντασκεσάν μέσα στο Αζερμπαϊτζάν. Η Αρμενία διέψευσε τις αναφορές αυτές.

Την ίδια ώρα η Άγκυρα σε με κάθε αφορμή υποστηρίζει πως θα στηρίξει τους «Αζέρους αδελφούς»

“Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτή η κρίση που ξεκίνησε με την κατοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μόλις η Αρμενία εγκαταλείψει το έδαφος που έχει καταλάβει, η περιοχή θα ξαναβρεί την ειρήνη και την αρμονία”, δήλωσε σε ομιλία του ο Ερντογάν, του οποίου η χώρα είναι ο κύριος υποστηρικτής του Αζερμπαϊτζάν σε αυτήν τη σύγκρουση.

“Οποιοδήποτε άλλο αίτημα ή πρόταση δεν θα ήταν μόνο άδικο και παράνομο, αλλά θα συνέχιζε να είναι ένα κακό μάθημα για την Αρμενία”, πρόσθεσε.

Η Τουρκία θεωρεί ότι η Αρμενία “έχει υπό κατοχή” το Ναγκόρνο Καραμπάχ μέσω εχθρικών στο Μπακού αυτονομιστών που αυτοανακήρυξαν εκεί μια δημοκρατία το 1991 μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Ερντογάν είπε ότι η ομάδα του Μινσκ –υπό τη Ρωσία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες που διαμεσολαβεί μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν — απέτυχε να επιλύσει το θέμα για σχεδόν 30 χρόνια.

Το Αζερμπαϊτζάν “έπρεπε να πάρει τα πράγματα στα χέρια του είτε του αρέσει είτε όχι”, δήλωσε ο Ερντογάν. “Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της αδελφής και φίλης χώρας που είναι το Αζερμπαϊτζάν με όλη μας την καρδιά και με κάθε τρόπο”, συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας την ισχυρή υποστήριξη της χώρας του στο Μπακού από την αρχή αυτής της κρίσης.

Μαίνονται οι μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

«Φλέγεται» ο Καύκασος τα τελευταία 24ωρα καθώς ένοπλη σύγκρουση ξέσπασε στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Συγκεκριμένα, στη «γραμμή επαφής» των δύο κρατών η ένταση ανατροφοδοτήθηκε, δίνοντας συνέχεια σε μια ενεργή εμπόλεμη διαμάχη που παραμένει χωρίς διευθέτηση από το 1991 για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ενώ η περιοχή ανήκει de jure στο Αζερμπαϊτζάν, η πλειοψηφία των 145.000 κατοίκων είναι Αρμένιοι.

Τα τελευταία 24ωρα κάθε πλευρά υποστηρίζει ότι έχει καταφέρει σοβαρά πλήγματα στον αντίπαλο, χτυπώντας με πυραύλους και πυροβολικό.

Τουρκικά drones TB2 Bayraktar, πίσω από επιθέσεις σε αρμενικές δυνάμεις

Τα τουρκικά drones TB2 Bayraktar, που χρησιμοποίησε η Άγκυρα στη Λιβύη και τη Συρία το 2020, «αναγνωρίζει» αναλυτής του Forbes, πίσω από επιθέσεις σε αρμενικές δυνάμεις.

Ο Σεμπάστιαν Ρόμπλιν ανέλυσε βίντεο, που δημοσίευσε το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, στα οποία εμφανίζονται drone να κάνουν ρίψεις κατά αντιαεροπορικών συστημάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων της Αρμενίας.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του αμερικανικού περιοδικού, τα drones που χρησιμοποίησε το Αζερμπαϊτζάν είναι πανομοιότυπα με αυτά που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός τόσο στον σχεδιασμό όσο και στις δυνατότητες.

Τα βίντεο με τα χτυπήματα με drone από το το Αζερμπαϊτζάν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.