ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Σ.Λαβρόφ και Ζ.Μπορέλ ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Σ.Λαβρόφ και Ζ.Μπορέλ ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών

Να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ ζήτησαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ.

Μπορέλ και Λαβρόφ, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα, απηύθυναν έκκληση σε όλες τις χώρες που ενδεχομένως εμπλέκονται στην διαμάχη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΕ.

Νωρίτερα, ο Λαβρόφ είχε επικοινωνία τόσο με τον Αρμένιο ομόλογό του, όσο όμως και με το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, καλώντας τις δύο αντικρουόμενες πλευρές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ σε διάλογο στη Μόσχα. Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία έχουν αρνηθεί την έναρξη συνομιλιών, μέσω δηλώσεων των κυβερνήσεων των δύο χωρών την Τρίτη.

Αποστολή μισθοφόρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ καταγγέλλει η Ρωσία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του καταγγέλλει την αποστολή ξένων μισθοφόρων κυρίως από την Συρία και την Λιβύη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οποίοι συμμετέχουν στις εχθροπραξίες, που μαίνονται εδώ και τέσσερις ημέρες μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φθάνουν, στην ζώνη της διένεξης του Ναγκόρνο Καραμπάχ στέλνονται μαχητές παράνομων ένοπλων σχηματισμών, ιδιαίτερα από την Συρία και την Λιβύη, με σκοπό να συμμετάσχουν άμεσα στις εχθροπραξίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ανήσυχη η Μόσχα με τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

«Ανησυχούμε βαθύτατα για τις εξελίξεις αυτές, οι οποίες δεν οδηγούν μόνο στην ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της έντασης στην ζώνη της διένεξης, αλλά και δημιουργούν μακροπρόθεσμες απειλές για την ασφάλεια όλων των χωρών της περιοχής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μέσω της οποίας η Μόσχα καλεί «τις ηγεσίες όλων των ενδιαφερομένων κρατών να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα που δεν θα επιτρέπουν την χρησιμοποίηση ξένων τρομοκρατών στην διένεξη και να τους αποσύρουν άμεσα από την περιοχή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δύο Σύροι αντάρτες έχουν δηλώσει στο Reuters ότι η Τουρκία στέλνει Σύρους μαχητές να πολεμήσουν στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, γεγονός που η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν έχουν διαψεύσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.