Προβληματισμός στο ΓΕΕΘΑ: Ευάλωτοι στόχοι τα ελληνικά Gecko – Τουρκικά UAV κτυπούν συστήματα OSA-AK της Αρμενίας

Προβληματισμός στο ΓΕΕΘΑ: Ευάλωτοι στόχοι τα ελληνικά Gecko – Τουρκικά UAV κτυπούν συστήματα OSA-AK της Αρμενίας

Προβληματισμός επικρατεί στο ΓΕΕΘΑ αναφορικά με τις απώλειες των συστημάτων SHORADS OSA-AK της Αρμενίας από τα τουρκικά UAV.

Τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπυοργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν είναι χαρακτηριστικά. Τα συστήματα που ως κύριο στόχο έχουν την κατάρριψη UAV καταστρέφονται από τα πρώτα.

Βέβαια ο «προβληματισμός» για τα ελληνικά OSA-AK μέχρι να μετουσιωθεί σε πράξη, που δεν είναι τίποτα άλλο από την αντικατάστασή τους από νέα σύγχρονο SHORADS απέχει παρασάγγας σε ότι αφορά την ελληνική πραγματικότητα.

Στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μαίνονται οι μάχες μεταξύ ων δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, χωρίς τίποτα να δείχνει ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

Το Αζερμπαϊτζάν και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της χώρας Aliyev ανακοίνωσε πως «απελευθέρωσε» νέες περιοχές στον αυτόνομο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει σταματήσει να δίνει βίντεο στη δημοσιότητα από προσβολές αρμενικών τεθωρακισμένων και άλλων στόχων.

Στο πρώτο από αυτά τουρκικά UAV καταστρέφουν οχήματα ηλεκτρονικού πολέμου της Αρμενίας, ενώ στο δεύτερο -το οποίο ενδιαφέρει και τον ΕΣ βέβαια, φαίνεται η καταστροφή συστημάτων SHORADS SA-8 Gecko, ίδια με αυτά που διαθέτει και ο Στρατός.

https://twitter.com/clashreport/status/1314557036194131969

https://twitter.com/clashreport/status/1314508353658380289

Σε άλλο βίντεο τουρκικά UAV καταστρέφουν συστήματα ΠΕΠ Grad BM-21.

Από τα παραπάνω φαίνεται -για πολλοστή φορά- το πόσο ευάλωτα είναι τα συστήματα εδάφους από τα οπλισμένα UAV τη στιγμή που ο ΕΣ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ακόμη και τώρα τα απαρχαιωμένα SA-8 Gecko τα οποία θα αποτελέσουν κύριο στόχο σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης με την Τουρκία.

Η Αρμενία από την πλευρά της έδωσε βίντεο στη δημοσιότητα που δείχνει τον βομβαρδισμό ενός ακόμη κομβόι του Αζερμπαϊτζάν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.