Ν.Πασινιάν: «Τα ρωσικά ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτούργησαν απέναντι στα τουρκικά UAV»

Ν.Πασινιάν: «Τα ρωσικά ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτούργησαν απέναντι στα τουρκικά UAV»

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, αποκάλυψε πως τα συστήματα ηλεκτρονικών πολέμων που αγοράστηκαν το 2017 δεν λειτούργησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες κατηγορίες εναντίον του ότι οι αρχές «δεν έκλεισαν τον ουρανό», ο Pashinyan είπε ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου, σχεδιασμένα, μεταξύ άλλων, για την καταπολέμηση των UAV του εχθρού, απλά δεν λειτουργούσαν στο Καραμπάχ.

«Ο ουρανός ήταν «ανεξέλεγκτος», κυρίες και κύριοι, γιατί το 2017 αγοράσατε συστήματα για τον Αρμενικό στρατό δίνοντας 42 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία, όπως αποδείχθηκε, απλά δεν λειτουργούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αντίθεση με τα «μη λειτουργικά» ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου, τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Osa-AK έδειξαν την αποτελεσματικότητά τους, καταστρέφοντας μεγάλο αριθμό στόχων κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο Pashinyan δήλωσε επίσης ότι στα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, ό, τι ήταν δυνατό αγοράστηκε – συστήματα άμυνας αέρα, αεροσκάφη, πολυβόλα, φυσίγγια κ.λπ.

«Ναι, έπρεπε να αγοράσουμε ό, τι δεν έχει αγοραστεί τα τελευταία 20 χρόνια. Ναι, δεν το έχουμε κάνει σε δύο χρόνια, αλλά γιατί δεν το κάνατε σε 18-20 χρόνια; Όμως, πώς καταφέρατε να αγοράσετε νησιά, αρχοντικά, σπίτια στο εξωτερικό, να εξοικονομήσετε χρήματα σε ελβετικές τράπεζες;» – είπε ο Πασινιάν κατηγορώντας την αντιπολίτευση.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου του Καραμπάχ, ο στρατός του Αρτσάχ υπέστη σημαντικές απώλειες από τα εχθρικά UAV, τα οποία πραγματοποίησαν ακριβείς επιθέσεις σε θωρακισμένα οχήματα και σε μονάδες του στρατού. Το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι περισσότεροι από 200 UAV του Αζερμπαϊτζάν καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: echedoros-a.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.