ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΥΠΑΜ Αζερμπαϊτζάν: «Έχουν σκοτωθεί τέσσερις στρατιώτες μας από την έναρξη της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ»

ΥΠΑΜ Αζερμπαϊτζάν: «Έχουν σκοτωθεί τέσσερις στρατιώτες μας από την έναρξη της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ»

Σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Ασφαλείας του Αζερμπαϊτζάν τέσσερις Αζέροι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και τρεις πολίτες τραυματίστηκαν από την έναρξη της εκεχειρίας μέχρι σήμερα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Στις 26 Νοεμβρίου, τρεις Αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα επίθεσης στο χωριό Σουρ στην περιοχή Χοτζαβέντ και δύο τραυματίστηκαν. Στις 8 Δεκεμβρίου, ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του και ένας εργαζόμενος της αζερικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Azercell τραυματίστηκε σοβαρά κοντά στο χωριό Χαντρούτ. Το υπουργείο Ασφάλειας πραγματοποίησε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Σάββατο, το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας είχε ανακοινώσει ότι αζερικές δυνάμεις είχαν επιτεθεί στα χωριά Χιν Ταγκέρ και Χτσαμπέρντ στην περιοχή του Χαντρούτ.

Το αζερικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για «αντιτρομοκρατική επιχείρηση», υπογραμμίζοντας ότι η εκεχειρία, στην οποία συμφώνησαν και οι δύο πλευρές, γίνεται σεβαστή.

Τα συγκεκριμένα χωριά βρίσκονται στη νότια περιοχή Χαντρούτ στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Το Αζερμπαϊτζάν ελέγχει πλέον την περιοχή, αλλά τα προαναφερθέντα χωριά βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Αρμενίων.

Η διοίκηση των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων, που έχουν αναπτυχθεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για την τήρηση της εκεχειρίας, διαμήνυσε στο Γερεβάν και το Μπακού ότι είναι απαράδεκτες οι παραβιάσεις της εκεχειρίας.

Η κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ άρχισε στις 10 Νοεμβρίου, με το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία να τερματίζουν στρατιωτικές ενέργειες εντός των ουσιαστικά κατεχόμενων περιοχών κατά τη στιγμή της συμφωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τη συμφωνία η Ρωσία έχει αναπτύξει ειρηνευτικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για την τήρηση της εκεχειρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.