Έτσι έπεσε το Χαλέπι στα χέρια του Συριακού Στρατού (βίντεο)

Έτσι έπεσε το Χαλέπι στα χέρια του Συριακού Στρατού (βίντεο)

Κατά την τέταρτη επέτειο της τελικής μάχης για τις ανατολικές περιοχές του Χαλεπίου, το Συριακό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τις έντονες μάχες σε αυτό το τμήμα της διοικητικής πρωτεύουσας.

Στο βίντεο, το οποίο είχε διάρκεια περίπου δυόμισι λεπτά, ο αραβικός στρατός της Συρίας φαίνεται να εκτελεί επιχειρήσεις σε ολόκληρο το ανατολικό Χαλέπι, καθώς φτάνουν στις τελικές περιοχές που ήταν υπό τον έλεγχο του Hay’at Tahrir Al-Sham (HTS) και άλλων ομάδων ανταρτών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Συριακός Αραβικός Στρατός χρησιμοποίησε σε μεγάλο βαθμό τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα κατά τη διάρκεια της μακράς επιχείρησής του στο Χαλέπι, κάτι που τον βοήθησε να προχωρήσει σε δύσκολες περιοχές οι οποίες από καιρό ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές αντάρτες και τους συμμάχους τους.

Ενώ η μάχη για να κερδηθεί το Χαλέπι δεν ολοκληρώθηκε μέχρι το 2019, η κατάληψη των τελευταίων περιφερειών που κρατούσαν οι αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της διοικητικής πρωτεύουσας άνοιξε το δρόμο για την κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσει μεγάλο μέρος της Παλιάς Πόλης, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης Ακρόπολης στο Χαλέπι.

Από την κατάληψη ολόκληρου του ανατολικού τμήματος της πόλης, η συριακή κυβέρνηση έχει εργαστεί για την αποκατάσταση πολλών γειτονιών που υπέστησαν ζημιές από τον πολύχρονο πόλεμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες για πλήρη αποκατάσταση αυτών των περιοχών, η έλλειψη κονδυλίων ανασυγκρότησης καθυστέρησε τη διαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.