ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ισραήλ: «Δεν μπήκαμε στη Γάζα – Λάθος στην επικοινωνία»

Ισραήλ: «Δεν μπήκαμε στη Γάζα – Λάθος στην επικοινωνία»

Το Ισραήλ λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πως μπήκε στη Γάζα, το διέψευσε, αποδίδοντας τη «σύγχυση» σε «λάθος επικοινωνία».

Ο ισραηλινός στρατός δεν πραγματοποιεί χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας αυτή τη στιγμή, τόνισε αξιωματούχος από το Τελ Αβίβ την Παρασκευή (14/05), ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έστειλε μήνυμα για «άμεσο τερματισμό εχθροπραξιών» στην περιοχή.

Ισραηλινός αξιωματούχος: «Δεν γίνεται χερσαία εισβολή στη Γάζα»

Συγκεκριμένα, Ισραηλινός αξιωματούχος στις Αμυντικές Δυνάμεις της χώρας (IDF) ανέφερε στο Sputnik ότι «ο ισραηλινός στρατός δεν πραγματοποιεί χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, αυτή τη στιγμή».

Υπενθυμίζεται ότι οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ προχώρησαν σε αεροπορική και χερσαία επίθεση κατά στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, την Παρασκευή (14/05), και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σημείωσε ότι το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς θα πληρώσει «ένα πολύ μεγάλο τίμημα» και ότι η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού «θα συνεχιστεί για όσο χρειάζεται»

Μάλιστα, οι κάτοικοι των ισραηλινών οικισμών που βρίσκονται σε μια ζώνη τεσσάρων χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, διατάχθηκαν να μην εγκαταλείψουν τα καταφύγια μέχρι νεωτέρας.

Γκουτέρες: «Απευθύνω έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, απηύθυνε έκκληση, την Πέμπτη (13/05), για άμεση αποκλιμάκωση και τερματισμό των εχθροπραξιών ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.

Ειδικότερα, ο Αντόνιο Γκουτέρες έγραψε σε σχετική δημοσίευση στο Twitter: «Με σεβασμό στο πνεύμα του Εΐντ, απευθύνω έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση και παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα και το Ισραήλ. Έχουν ήδη πεθάνει πάρα πολλοί αθώοι πολίτες. Αυτή η σύγκρουση μπορεί μόνο να αυξήσει τη ριζοσπαστικοποίηση και τον εξτρεμισμό σε ολόκληρη την περιοχή».

Πάντως, η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ έγινε αφότου γνωστοποιήθηκε πως η αντιπροσωπεία ασφαλείας της Αιγύπτου είχε εγκαταλείψει το Τελ Αβίβ όταν Ισραηλινοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψαν τις προοπτικές αναφορικά με κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισημαίνεται ότι, κατά τις τελευταίες ημέρες, χιλιάδες πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τη Χαμάς αλλά και από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, με αποτέλεσμα δεκάδες να έχουν πεθάνει και πολλοί να έχουν τραυματιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.