Έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ – Έρευνα για την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από το ΔΠΔ

Έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ – Έρευνα για την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από το ΔΠΔ

Η γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) Φατού Μπενσουντά ξεκινά έρευνα για το αν διαπράττονται εγκλήματα πολέμου από Ισραήλ και Χαμάς.

«Αυτά είναι γεγονότα που εξετάζουμε πολύ σοβαρά», επισημαίνει η Μπενσουντά, όπως αναφέρει το Reuters, προσθέτοντας ότι «παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τα όσα συμβαίνουν και υπενθυμίζω ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει έρευνα… εξετάζουμε επίσης την εξέλιξη αυτών των γεγονότων».

Στις εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 130 άνθρωποι στη Γάζα – ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά και εννέα Ισραηλινοί.

Από την Δευτέρα, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς εκτόξευσε πάνω από δύο χιλιάδες πυραύλους και ρουκέτες με στόχο το Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τη Γάζα με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχουνα διαμηνύει ότι η παλαιστινιακή οργάνωση θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.