ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι Έλληνες αφανίζονται στην άσφαλτο

Οι Έλληνες αφανίζονται στην άσφαλτο

Αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που έχασαν την ζωή τους και τραυματίστηκαν σε τροχαία, που συνέβησαν τον περασμένο Απρίλιο στην Δυτική Ελλάδα, συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2012.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, εννέα άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλα 48 τραυματίστηκαν σε 42 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, που καταγράφηκαν στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, ενώ τον Απρίλιο του 2012 είχαν συμβεί 27 τροχαία, όπου είχε χάσει την ζωή του ένα άτομο και είχαν τραυματιστεί 32.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Αστυνομίας τον περασμένο Απρίλιο σημειώθηκαν οκτώ θανατηφόρα τροχαία, έναντι ενός τον Απρίλιο του 2012, τρία τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι τεσσάρων τον περσινό Απρίλιο και 31 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, έναντι 22 τον Απρίλιο του 2012.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας, η παραβίαση της προτεραιότητας, κ.α.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, τον περασμένο Απρίλιο έγιναν 6.789 έλεγχοι αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 256 παραβάσεις. Ακόμη, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, και 5.051 επικίνδυνες παραβάσεις.

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.