Βιασμός σε spa: Η εκδοχή του δράση για το συμβάν – «Με κατήγγειλαν για να με εκδικηθούν»

Βιασμός σε spa: Η εκδοχή του δράση για το συμβάν – «Με κατήγγειλαν για να με εκδικηθούν»

O Βαγγέλης Γεωργίου, ιδιοκτήτης του κολαστήριου – spa στο κέντρο της Αθήνας, όπου έλαβαν χώρα δύο βιασμοί κοριτσιών ανέφερε τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν.

Μέσα από το απολογητικό του υπόμνημα, το οποίο κατέθεσε στις 8 Ιουλίου, ο 47χρονος ισχυρίζεται ότι ουδέποτε υπήρξε βιασμός καμιάς από τις δυο καταγγέλλουσες.

Συγκεκριμένα ο κ.Γεωργίου αναφέρει για την πρώτη καταγγέλλουσα την 18χρονη από την Αλγερία: «από αποσπασματικές φράσεις αλλά και το σύνολο της κατάθεσης της καταγγέλλουσας προκύπτει ότι όσα έλαβαν χώρα, ελάχιστα στην πραγματικότητα έγιναν όχι μόνο με την απόλυτη συναίνεσή της, αλλά και με την παρότρυνσή της με έργα και λόγια.

Η αναφορά της δε ότι έβαλα τα δάκτυλά μου στον κόλπο της είναι απολύτως ψευδής και η αναλήθεια αυτής θα αποδειχθεί και από τηνιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, το πόρισμα της οποίας ασφαλώς και δεν το γνωρίζω, γνωρίζω όμως τα γεγονότα όπως ακριβώς αυτά έγιναν και για το λόγο αυτό εκφράζω την απόλυτη βεβαιότητά μου», ισχυρίζεται ο 47χρονος και αναφέρει το τι πραγματικά έγινε.

«Συγκεκριμένα όταν ξεκίνησα να της δείχνω τον τρόπο να κάνει μασάζ η καταγγέλλουσα ισχυριζόμενη ότι το κάνω υπέροχα και λέγοντάς μου πως χαλάρωσε με ιδιαίτερα ευδιάθετη συμπεριφορά αφαίρεσε αιφνιδιαστικά το σουτιέν της και μου είπε ότι έχω εξαιρετικό άγγιγμα.

Αρχικά αιφνιδιάστικα ωστόσο η αλήθεια είναι και στο σημείο αυτό αναφύεται η όποια ηθική μου ευθύνη, ότι δεν αποχώρησα αμέσως από το δωμάτιο, χωρίς όμως να γίνει οτιδήποτε άλλο.

Αμέσως δε της ζήτησα να σταματήσει διότι ένιωθα άβολα. Εξάλλου αυτό προκύπτει και από την κατάθεση της ίδιας η οποία αναφέρει ότι της ζήτησα να σταματήσει αυτό που έκανε».

Όπως ανέφερε στην απολογία του ο 47χρονος κατηγορούμενος μετά το περιστατικό κατέβηκαν μαζί σε χαλαρό κλίμα στο καθιστικό όπου συνομίλησαν για περίπου είκοσι λεπτά σχετικά με τη δουλειά που θα άρχιζε στην επιχείρηση. “Όταν ολοκληρώθηκε η συζήτησή μας την συνόδεψα στη ρεσεψιόν όπου εκεί μου έδωσε το νούμερο του κινητού της τηλεφώνου και της έκανα αναπάντητη κλήση προκειμένου να έχει και η ίδια το δικό μου.

Στη συνέχεια αφού χαιρέτισε ευδιάθετη εμένα και την κοπέλα που βρισκόταν στη ρεσεψιόν αποχώρησε.

Όλα αυτά έχουν αποτυπωθεί ξεκάθαρα στις καταγραφικές κάμερες, τις οποίες επικαλούμαι. Αυτά ακριβώς έγιναν χωρίς επουδενί να υπάρξει βιασμός ή οποιαδήποτε άλλη παράνομη πράξη, η δε συμπεριφορά μου δεν δύναται να χαρακτηριστεί βιασμό ούτε καν υπό τις επιεικέστερες και ελαστικότερες σχετικές διατάξεις σύμφωνα με την ερμηνεία της τέταρτης παραγράφου του άρθρου 336 του Ποινικού Κώδικα καθώς δεν προέβην καν σε οποιαδήποτε γενετήσια πράξη”.

Όσον αφορά τη δεύτερη κοπέλα η οποία είναι η ανήλικη 17χρονη από την Αλβανία ο 47χρονος αναφέρει στην απολογία του ότι από όλα όσα η κοπέλα κατέθεσε στους αξιωματικούς του τμήματος ασφαλείας Εξαρχείων “δεν υπήρξε ούτε κατ’ελάχιστο παράνομη συμπεριφορά, ψεύδεται δε αναφέροντας ότι δήθεν εισχώρησα με τα δάχτυλά μου στον κόλπο της και τα φαιδρά περί περιόδου κλπ . Το οξύμωρο και αντιφατικό είναι ότι η ίδια η “βιασθείσα” περιγράφει ένα σκηνικό ηρεμίας συναίνεσης και μεταξύ μας επικοινωνίας. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της κατάθεσής της στο οποίο αναφέρει ότι αποχώρησε μόνη της από το δωμάτιο γεγονός που αποδεικνύει αφενός μεν ότι ουδεμία παράνομη κατακράτηση έλαβε χώρα αφετέρου δε ότι η πόρτα του δωματίου ήταν ξεκλείδωτη. Την επόμενη δε ημέρα επανήλθε, μου έκανε εκ νέου μασάζ και συνέχισε να έρχεται και να εκπαιδεύεται στην επιχείρηση”.

Σύμφωνα με τον 47χρονο τα κίνητρα των κοριτσιών που τον κατήγγειλαν ήταν η εκδίκηση και η αποκόμιση χρημάτων. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Προσπαθώντας να ερμηνεύσω τα κίνητρα των γυναικών που με κατήγγειλαν ψευδώς και χωρίς βεβαίως να είμαι σε θέση να υπεισέλθω στη σκέψη και στα κίνητρά τους, εκτιμώ ότι η υπόθεση αποτελεί μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια της Αλβανίδας, ενδεχομένως μην έχοντας γνώση και η ίδια της σοβαρότητας των καταγγελιών να με πιέσει ή να με εκδικηθεί για το γεγονός ότι δεν την προσλάβαμε στην επιχείρηση ένεκα του γεγονότος ότι δεν έχει ακόμα ενηλικιωθεί και δεν διαθέτει τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και ειδικότερα ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και άδεια εργασίας.

Σημειωτέον ότι όταν πρωτοεμφανίστηκε στην επιχείρηση μας ανέφερε ότι είναι δεκαοχτώ ετών όμως όταν της ζητήσαμε τα σχετικά έγγραφα καθυστερούσε να τα προσκομίσει και τελικά μας αποκάλυψε ότι θα ενηλικιωθεί σε είκοσι ημέρες. Σαν δεύτερη σκέψη περνάει από το μυαλό μου η ενδεχόμενη προσπάθειά τους να αποκομίσουν άλλα οφέλη και αυτό επιβεβαιώνεται εμμέσως και από τα αναγραφόμενα στην κατάθεσή της (η κοπέλα από την Αλβανία) η οποία αναφέρει “όμως ήθελα πολύ να ανεξαρτητοποιηθώ και να έχω δικά μου χρήματα…” Το ίδιο και η κοπέλα από την Αλγερία (στην απολογία αναφέρει το επίθετό της) η οποία έλεγε συνεχώς ότι δεν έχει εργαστεί ποτέ και πώς το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βγάλει χρήματα.

Ενδεχομένως δε οι μηνύτριες να χρήζουν και ψυχιατρικής εξέτασης διότι ακόμα και αυτές οι καταθέσεις τους βρίθουν από αντιφάσεις και αμφισημίες. Δυστυχώς δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να πέσω θύμα αδίστακτων ανθρώπων”.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην ανακρίτρια ο Γεωργίου αποφάσισε πριν από τέσσερα χρόνια μαζί με την σύζυγό του να ανοίξουν ένα κέντρο ευεξίας με την επένδυση να αγγίζει το ποσό των 150.000 ευρώ. Τόσο ο ίδιος όπως είπε, όσο και οι άλλες εργαζόμενες παρακολούθησαν σεμιν΄ρια μασάζ τα οποία δεν προϋποθέτουν πτυχίο φυσικοθεραπευτή καθώς πρόκειται για χαλαρωτικό μασάζ και όχι θεραπευτικό. “

Πριν προβώ στο έργο της δημιουργίας του κέντρου spa ως επιχειρηματίας γνώριζα ότι θα έπρεπε να έχω πλήρη γνώση των νομικών προϋποθέσεων λειτουργίας μιας τέτοιας επιχείρησης με κάθε λεπτομέρεια. Ως εκ τούτου δεν θα διανοούμουν καν να υποπέσω σε οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την οικογενειακή μας επιχείρηση πολλώ δε μάλλον την οικογενειακή γαλήνη και ισορροπία μας”.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 47χρονου κ. Αλέξανδρος Κουβαράς μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε: Ο εντολέας μου δηλώνει αθώος. Υπάρχουν απτές αποδείξεις της αθωότητας του, οι οποίες δυστυχώς, δεν εκτιμήθηκαν δεόντως κατά το στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας. Ειδικότερα, είναι ίσως είναι ο μοναδικός κατηγορούμενος για βιασμό, ο οποίος σύμφωνα με την ομολογία των ίδιων των καταγγελουσών, δεν άσκησε βία. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι κάμερες ασφαλείας του κέντρου ευεξίας, κατέγραψαν τον “θύτη” και τα “θύματα” του, αμέσως μετά τους υποτιθέμενους βιασμούς, να συζητούν σε φιλικό κλίμα και με χαλαρή διάθεση, στο σαλόνι του spa. Επίσης η ανήλικη, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, καταγγέλλουσα Αλβανικής υπηκοότητας, επί πέντε ημέρες μετά το “συμβάν” συνέχιζε οικειοθελώς να απασχολείται στο χώρο ως μαθητευόμενη. Ποιά βιασθείσα θα επιδείκνυε τέτοια συμπεριφορά;

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και ευελπιστούμε να λάμψει η αλήθεια γρήγορα και να αποδοθεί δικαιοσύνη”.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάθεση της μητέρας της ανήλικης κοπέλας η οποία στις 6 Ιουλίου 2021 κατέθεσε μεταξύ άλλων στην ανακρίτρια: “Το Σάββατο 3/7 μου είπε ότι θα πήγαινε σε μια φίλη της το μεσημέρι. Κάποια στιγμή μια γειτόνισσα μου είπε ήρθε η αστυνομία και την πήρε.

Μετά μου είπε ότι πήγε να μας κάνει έκπληξη και έψαχνε να βρει δουλειά σε ένα κέντρο μασάζ στα Εξάρχεια.

Μου είπε ότι την Δευτέρα που πήγε στο κέντρο αυτό ο κατηγορούμενος στο γραφείο του στα Εξάρχεια, προσπάθησε να την πλησιάσει σεξουαλικά, κι εκείνη άνοιξε την πόρτα και έφυγε.

Την ρωτάω τι ακριβώς έγινε και δεν μου λέει λεπτομέρειες. Μου είπε ότι προσπάθησε να την ακουμπήσει, ότι δεν την βίασε και ότι είναι καλά. Φοβάμαι ότι δεν μας λέει την αλήθεια γιατί από την αρχή δεν μας είχε πει τι είχε γίνει.

Δεν είδα κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά της από την Δευτέρα. Μου είπε ότι την Τρίτη πήγε να δουλέψει στο ίδιο μέρος. Την ρώτησα εάν τον ξαναείδε και εκείνη απάντησε “μια φορά μόνο”. Μου είπε ότι δούλευε στη ρεσεψιόν και έκλεινε ραντεβού. Θα την πλήρωνε με την ώρα. Θα έπαιρνε περίπου 40 ευρώ την ημέρα. Δεν είχε ξαναδουλέψει στο παρελθόν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.