ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κύθηρα: Τρίτο κατά σειρά συμβάν απόβασης λαθραίων μεταναστών στο νησί – Λέξη από το ΛΣ!

Κύθηρα: Τρίτο κατά σειρά συμβάν απόβασης λαθραίων μεταναστών στο νησί – Λέξη από το ΛΣ!

Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει ξανά το πρόβλημα των λαθραίων εισβολών στα νησιά μας, αλλά καιτης ανικανότητας του ΛΣ να τις αποτρέψει πριν οι αλλοδαποί να μπουν στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.

Ακόμη περισσότερο όμως η ανησυχία είναι έκδηλη γιατί για τρίτη συνεχόμενη φορά σκάφος με λαθραίους μετανάστες διέπλευσε ανενόχλητο το Αιγαίο και τους αποβίβασε χωρίς πρόβλημα στα Κύθηρα!

Το νέο συμβάν έγινε σήμερα λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι όταν κάτοικοι του Καψαλίου ενημέρωσαν το kythera.news για την παρουσία αλλοδαπών στην παραλία Σπαραγγαρίου.

Είναι το τρίτο περιστατικό μετά την παρουσία άλλων αλλοδαπών στον Αυλέμονα το περασμένο Σάββατο και στην παραλία Λυκοδήμου την επομένη.

Τουλάχιστον ο Έβρος είναι… απόρθητο φρούριο.

Ύστερα από επικοινωνία με το αστυνομικό τμήμα Κυθήρων, αυτό ενημέρωσε πως αρμόδιο για να παρέχει πληροφορίες, είναι το Λιμενικό.

Σε επικοινωνία με το Λιμενικό, αναφέρθηκε πως δεν υπάρχει προσώρας ενημέρωση, δεδομένου ότι το περιστατικό είναι σε εξέλιξη!

Σημείωσαν χαρακτηριστικά, ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες, ώστε να γίνουν οι διαδικασίες όπως πρέπει!

Ποιες διαδικασίες; Της υποδοχής των αλλοδαπών, της ταυτοποίησης και στη συνέχεια της μόνιμης εγκατάστασης στην περίφημη «ενδοχώρα»;

Σημειώνεται πως το ΛΣ δεν έχει βγάλει ακόμη καμία ανακοίνωση για το τρίτο κατά σειρά συμβάν απόβααης στα Κύθηρα.

Προφανώς είναι ακόμη απασχολημένο με το να γίνουν οι διαδικασίες όπως πρέπει!

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το συμβάν. Το ΛΣ προχώρησε σε ακόμη μια επιτυχία όταν εντόπισε αυτή τη φορά σκάφος με 124 παράνομους μετανάστες οι οποίοι τη Δευτέρα είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία.

Το ΛΣ ουδέποτε επέτρεψε οι αλλοδαποί να φτάσουν στην Ιταλία και έτσι έσπευσε να τους μεταφέρει στη Μήλο για τα περαιτέρω, ήτοι καταγραφή και ταυτοποίηση και στη συνέχεια μεταφορά στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Οι τοπικές αρχές έχουν απευθύνει με αίτημα τους έκκληση προς όλα τα αρμόδια υπουργεία, ώστε άμεσα να μετεγκατασταθούν σε οργανωμένες «δομές» της χώρας, η οποία φημίζεται σε όλο τον κόσμο για τις «δομές» της, προκειμένου να τους προσφερθεί καλύτερη φιλοξενία καθώς το νησί δεν πληρεί τις προδιαγραφές.

Οι 124 αλλοδαποί εντοπίστηκαν την Δευτέρα στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Κυριακής Μήλου όταν οι λιμενικές αρχές ενημερώθηκαν για την ύπαρξη θαλαμηγού αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν το σκάφος το οποίο είχε υποστεί -φυσικά- μηχανική βλάβη, ενώ παράλληλα απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος καθώς και δύο ιδιωτικά. Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τα Κύθηρα

«Για τρίτη συνεχή φορά μέσα στις τελευταίες λίγες μέρες, πολυμελής ομάδα Κούρδων προσφύγων αποβιβάστηκε σε παραλία των Κυθήρων», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι συναρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος (Εξωτερικών), Θοδωρής Δρίτσας (‘Αμυνας), Νεκτάριος Σαντορινιός (Ναυτιλίας) και Γιώργος Ψυχογιός (Μεταναστευτικής Πολιτικής).

Όπως σημειώνουν, «με κυβερνητικές εντολές οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, χειρίζονται το σοβαρό αυτό ζήτημα με αδικαιολόγητη μυστικοπάθεια, με πανικό, με αυταρχισμό και με αδιαφορία απέναντι στην εθνική και διεθνή νομιμότητα, καθ’ υπέρβαση μάλιστα στοιχειωδών κανόνων ανθρώπινου πολιτισμού».

«Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής -μεταξύ πολλών άλλων- αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχει οργανωθεί κανένα σχέδιο υγειονομικού ελέγχου και βοήθειας των ανθρώπων αυτών, αλλά ούτε και στοιχειώδους ενεργοποίησης για τη σίτιση και τη διαμονή τους», αναφέρουν, χαρακτηρίζοντας το κράτος «αδιάφορο» και την περιφέρεια «απούσα».

«Το ίδιο και η Εκκλησία. Μία φορά μόνο, με πρωτοβουλία αρμόδιου αντιδημάρχου του Δήμου Κυθήρων, προσφέρθηκε ένα γεύμα.

Ενεργοί πολίτες των Κυθήρων με πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, προσπαθούν να καλύψουν το κενό με τρόφιμα, κουβέρτες και άλλα αναγκαία είδη, συχνά όμως παρεμποδιζόμενοι στο έργο τους αυτό από τις τοπικές αρχές, οι οποίες δρουν με αυστηρές και δεσμευτικές κυβερνητικές εντολές», προσθέτουν.

Συνεχίζοντας, τονίζουν: «Όσο για τη στοιχειώδη ανταπόκριση στην υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας να κινήσει τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες παραλαβής αιτήσεων ασύλου από όσες και όσους το επιθυμούν και το δικαιούνται, ούτε λόγος!

Να σημειωθεί επίσης, ότι μεταξύ των προσφύγων αυτών, συμπεριλαμβάνονται ασυνόδευτοι ανήλικοι, γυναίκες και παιδιά».

«Παρά τα επανειλημμένα δημοσιεύματα, παρά τις καταγγελίες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τις δικές μας παρεμβάσεις, η συμπεριφορά της κυβέρνησης και των Αρχών του ελληνικού κράτους παραμένει ίδια, δηλαδή εχθρική, μυστικοπαθής και εκτός κανόνων νομιμότητας», υπογραμμίζουν και καταλήγουν:

«Επιτέλους, τι ακριβώς συμβαίνει στα Κύθηρα; Θα δώσει υπεύθυνες και επίσημες εξηγήσεις η κυβέρνηση ή θα συνεχίσει να σιωπά; Και το κυριότερο: θα ανταποκριθεί στις εκ του νόμου και των Διεθνών Συμβάσεων υποχρεώσεις της ή θα εκθέσει διεθνώς για μία ακόμα φορά τη χώρα για την παραβίασή τους;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περιμένουμε άμεσες και σαφείς απαντήσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.