Πύργος: Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που λήστευε αυτοκίνητα και καταστήματα

Πύργος: Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που λήστευε αυτοκίνητα και καταστήματα

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου μετά από μεγάλη έρευνα κατάφεραν να εξαρθρώσουν σπείρα που εμπλέκεται σε διάπραξη κλοπών σε οχήματα και καταστήματα στον Πύργο Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών, καθώς και τριών ανήλικων αγοριών, ηλικίας 16, 14 και 13 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι οι έξι δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν από την 1η Ιουνίου έως την 31η Αυγούστου στον Πύργο, συνολικά 14 κλοπές σε αυτοκίνητα (εκ των οποίων πέντε απόπειρες), 2 κλοπές σε περίπτερα και 1 σε κατάστημα καφετέρια, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει 700 ευρώ, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, δυο κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες, προϊόντα, μπαταρία αυτοκινήτου, δυο ηχεία και έγγραφα.

Ως προς την μεθοδολογία της ομάδας, επισημαίνεται ότι οι έξι άνδρες δρούσαν κυρίως είτε ώρες λειτουργίας καταστημάτων, είτε μεταμεσονύχτιες ώρες, ενώ χρησιμοποιούσαν μεταλλικό αντικείμενο, προκειμένου να διαρρηγνύουν τα οχήματα.

Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν μεθοδικές έρευνες, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των δραστών.

Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 3.000 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν κατά την τέλεση των κλοπών, ανέρχεται στα 1.500 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.